Biserică NOUĂ în Codlea. Mitropolitul Ardealului a sfințit piatra de temelie

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a sfințit piatra de temelie pentru o nouă biserică în orașul Codlea, județul Brașov. Slujba religioasă a avut loc duminică, 10 noiembrie, în prezența mulțimilor de credincioși din orașul brașovean.

Locașul de cult va fi construit în Parohia Codlea IV, păstorită de preotul Ion Cioacă și va răspunde nevoilor pastorale și misionare dintr-un cartier nou al orașului, unde s-au construit numeroase locuințe. Slujba de sfințire a pietrei de temelie a fost oficiată de IPS Mitropolit Laurențiu împreună cu un sobor de preoți din care au făcut parte protopopul de Bran-Zărnești, Gheorghe Colțea, parohul Ion Cioacă și ceilalți slujitori ai sfintelor altare din Codlea și împrejurimi.

Citeste și:  7 din 10 angajatori vor oferi angajaților beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale. Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei

Credincioșii din Codlea au fost prezenți în număr mare la slujba de sfințire, iar la final ierarhul i-a felicitat pentru această inițiativă, a mulțumit Primăriei Codlea pentru terenul donat și ctitorilor care vor construi această biserică de lemn, cu hramul Acoperământului Maicii Domnului.

„Ne rugăm Bunului Dumnezeu să binecuvânteze dragostea dumneavoastră și aducem prețuire și mulțumire pentru părintele paroh, pentru părintele protopop care a sprijinit și a urmărit această lucrare și pentru toți cei care au dăruit, de la Primărie și până la toți credincioșii, tuturor vă oferim prețuirea, cinstea și mulțumirea din partea noastră”, a spus ierarhul.

Părintele Ion Cioacă a mulțumit tuturor pentru sprijinul oferit în concretizarea acestui proiect al parohiei. De asemenea, cuvinte de mulțumire au fost rostite și de autoritățile locale și viitori ctitori ai bisericii.

Citeste și:  OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului

Sursă: Mitropolia Ardealului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.