Apar trotinete electrice noi! Bolt lansează serviciile de micromobilitate în Brașov

Bolt, cel mai mare operator de trotinete electrice din Europa, lansează serviciile de închiriere a trotinetelor electrice în Brașov. Această inițiativă urmează cu consecvență planul companiei de a diversifica portofoliului de servicii în toate orașele în care este prezentă.

Serviciile de închiriere a trotinetelor electrice sunt lansate în strânsă colaborare cu autoritățile locale din Brașov şi urmăresc obiectivul comun de implementare a unor moduri de transport alternative sustenabile, accesibile tuturor, cu beneficii reale pentru oraș și comunitate.

Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt Romania, a declarat: „Lansarea serviciilor de micromobilitate în Brașov valorifică experiența pe care am acumulat-o în urma activității desfășurate deja în mai multe orașe din țară. Ne bucurăm să extindem, și prin acest serviciu, colaborarea cu autoritățile locale, oferindu-le brașovenilor o alternativă sustenabilă de transport, rapidă și economică, care ajută la transformarea zonelor urbane în spații durabile, prietenoase cu oamenii.”

La prima utilizare, aplicația afișează instrucțiunile de folosire a trotinetelor electrice și modul în care ele trebuie parcate în siguranță, la finalul curselor. Limita de vârstă minimă admisă pentru închirierea trotinetelor electrice este de 16 ani, iar utilizarea lor, din motive de siguranță, este permisă unui singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulți pasageri pe o trotinetă.

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță din aplicație. Acestea sunt extrem de simple și utile, printre altele, utilizatorii fiind rugați:

  • să conducă și să parcheze trotinetele numai în locurile permise;
  • să conducă în linie dreaptă, evitând virajele strânse, pe drumurile publice și pe pistele de biciclete (în lipsa pistelor de biciclete, circulația este permisă numai pe sectoarele de drum cu viteză maximă de 50 km/h);
  • să aibă asupra lor un act de identitate.

De asemenea, aplicația le indică să NU folosească trotinetele:

  • pe ploaie sau vânt puternic, în condiții de polei sau ceață;
  • dacă se află sub influența oricăror substanțe toxice;
  • pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete.
Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Trotinetele reprezintă un mijloc rapid și accesibil de transport, care ajută la decongestionarea traficului din oraș. De aceea, și parcarea acestora este foarte importantă pentru menținerea străzilor și spațiilor pietonale accesibile. Regulile de parcare corectă a trotinetelor în Brașov le găsiți aici. Printre altele, utilizatorilor li se recomandă să nu parcheze trotinetele:         

  • pe trotuare cu lățimea mai mică de 2 m;
  • pe toată lungimea stațiilor de transport în comun și în perimetrul acestora pe o distanță de 25 metri față de acestea;
  • pe scări sau în pasaje pietonale;
  • în zona stațiilor de taxi, pe toată lungimea stației;
  • în dreptul trecerilor de pietoni, pe toată lungimea trecerii și 25 m înainte și după trecerea de pietoni;
  • în locurile de parcare special amenajate pentru autoturisme;
  • pe spațiile verzi;
  • la rastelele de biciclete;
  • în toate zonele și spațiile în care s-ar periclita siguranța și desfășurarea fluentă a traficului rutier și/sau pietonal;
  • în zonele unde este permis accesul la diverse amenajări (fântâni arteziene, vestigii, intrări în spații comerciale și turistice, etc.).
Citeste și:  84% dintre utilizatorii de trotinete Bolt, atenționați prin sistemul de evaluare a comportamentului, devin mai responsabili în trafic

Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar prețul curselor este de 0,7 lei pe minut. Cei care nu au deja instalată aplicația Bolt pentru serviciile de ride-hailing, pot să o descarce de pe Google Play, Apple Store sau HUAWEI AppGallery și să o instaleze. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă – trotinetă – în aplicație (stânga, jos), iar atingerea acesteia îi va duce în interfața de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR. Parcarea trotinetelor în afara zonelor desemnate este penalizată cu suma de 150 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.