Bombă cu ceas în două intersecţii din Braşov: Evită să circuli pe acolo!

O tragedie stă în orice moment să se producă la Braşov. Zidurile de consolidare situate de-o parte si de alta de pe Drumul Poienii, respectiv cel de la intersecția strada Crișan și cel de la bifurcaţia cu Spătar Nicolae Milescu nu vor fi consolidate. Sau nu prea curând. ”Anul acesta, vor fi realizate intervenții ce vizează punerea în siguranţă a drumului. Ulterior, pentru lucrările de consolidare va fi elaborat un studiu de fezabilitate, după care vor fi lansate procedurile pentru achiziția proiectării și execuției lucrărilor”, a declarat putrătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

În a doua jumătate a anului 2017, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Brașov a sesizat Municipalitatea că zidul de sprijin de la intersecția Drumului Poienii cu strada Spătar Nicolae Milescu, este grav degradat şi prezintă un grad ridicat de „instabilitate”. Zidul are o lungime de aproximativ 60 m, o înălțime maximă de 7 m și, potrivit SVSU, pe unele porțiuni peretele este deplasat și fisurat, existând pericolul de dislocare a unor elemente din zid și de desprindere a balustradei.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

În cazul zidului de la intersecția Drumului Poienii cu str. Crișan acesta este „afectat puternic de un fenomen de instabilitate”. Zidul de sprijin are o lungime de aproximativ 55 m, o înălțime cuprinsă între 2 m și 6 m, și, potrivit SVSU Brașov, în partea superioară structura este deplasată cu 25 cm, putând oricând să se prăbuşească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.