Brașovenii se pot bucura de traseele turistice de pe muntele Tâmpa. Arborii căzuți au fost îndepărtați

Angajații Serviciului Salvamont și ai Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt au reușit degajarea traseelor turistice de pe muntele Tâmpa de arborii doborâți din cauza căderilor abundente de zăpadă din această primăvară.

,,O veste bună pentru iubitorii de drumeții din Brașov: potecile masivului Tâmpa sunt, din nou, practicabile. Serviciul Salvamont împreună cu Regia Pădurilor Kronstadt au reușit să finalizeze degajarea acestor poteci cu câteva zile înaintea termenului asumat, de 14 mai. Extragerea arborilor rămași va mai dura o perioadă, pentru că vorbim de peste 3.500 de arbori, dar partea bună este că potecile sunt practicabile, prin urmare, sper să vă bucurați cu toții de ele în weekendul care vine”, a declarat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

În acest moment se circulă în condiții optime și pe traseele de pe versantul sudic – zona cea mai grav afectată – respectiv traseul marcat cu triunghi albastru, paralel cu str. Molidului din cartierul Răcădău, și traseul dinspre Răcădău spre Șaua Tâmpei, după ce la sfârșitul lunii aprilie au fost degajate Drumul Serpentinelor, Treptele lui Gabony și Drumul Cavalerului, de pe versantul nordic.

De asemenea, și majoritatea traseelor care fac legătură dintre Șaua Tâmpei sau Pietrele lui Solomon cu Poiana Brașov au fost degajate de arborii doborâți. Mai sunt doar câțiva, de mari dimensiuni, pe traseul șaua Tâmpei – Valea cu Apă – Poiana Brașov. Aceeași situație, cu câțiva arbori foarte mari, o întâlnim și pe traseele care pleacă de La Iepure spre Crucurul Mare și spre Șaua Tâmpei. Toți arborii sunt marcați, iar RPLPK va proceda la extragerea lor.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

Conform inventarului realizat de către reprezentanții RPLP Kronstadt, în urma căderilor de zăpadă, de la jumătatea lunii martie, au fost doborâți 3.545 de arbori, 90% dintre aceștia fiind din specia pin negru. Restul sunt din speciile paltin, frasin, mojdrean, fag, carpen.

Având în vedere că RPLP Kronstadt a obținut de la Garda Forestieră Brașov avizarea documentației prevăzute de Ordinul nr. 766/2018, s-a demarat și procedura de scoatere a materialului lemnos din pădure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.