Brașov: Ajutor pentru vârstnicii şi nevoiaşii din Bărcut şi Seliştat

În Parohiile Bărcut şi Seliştat, judeţul Braşov, au fost împărţite în această perioadă de carantină pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus pachete cu alimente şi îmbrăcăminte pentru mai multe categorii de persoane vulnerabile. Solidaritatea faţă de vârstnici, nevoiaşi, familii numeroase şi cu venituri reduse s-a arătat în cele două comunităţi parohiale din Protopopiatul Făgăraş printr-un parteneriat cu Fundaţia „Dumbrava Minunată” din Braşov, împărţindu-se bunuri de strictă necesitate pentru traiul zilnic, potrivit mitropolia-ardealului.

„Au fost împărţite alimente şi îmbrăcăminte printr-o campanie de solidaritate față de cei aflați fie în izolare la domiciliu, în carantină instituționalizată, autoizolaţi, vârstnici, văduvi, familii cu mulți copii și venituri reduse ori persoane singure sau în neputință. Acţiunea s-a desfăşurat respectând regulile de distanţare socială, a avut în vedere 80 de beneficiari, iar ajutoarele au fost în valoare de 5600 lei”, ne-a spus preotul paroh Ionuţ Nemţanu.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Proiecte de ajutorare

Campania de ajutorare din cele două comunităţi braşovene s-a desfăşurat în cadrul Proiectului social „O mână întinsă semenului nostru”,  implementat de Arhiepiscopia Sibiului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Cu toate că proiectul a vizat iniţial perioada prepascală din acest an, când ierarhul a îndemnat şi sprijinit parohiile să ajute familiile nevoiaşe, proiectul a fost prelungit în cele două sate, în contextul social actual, când carantina instituită în toată ţara a afectat grav mai multe categorii de persoane, iar nevoile sociale au crecut semnificativ.

Amintim că Arhiepiscopia Sibiului a dezvoltat în această perioadă de carantină şi proiectul „Fericiţi cei milostivi” prin care persoanele vulnerabile social din parohiile sibiene primesc hrană prin intermediul voluntarilor şi reprezentanţilor Departamentului de asistenţă socială al eparhiei, iar angajaţii centrelor medicale şi ai altor instituţii ale eparhiei sunt în permanentă legătură cu beneficiarii pentru a-i sprijini. De asemenea, voluntari din Braşov, din Mediaş, din Făgăraş, precum şi din alte comunităţi ale eparhiei sprijină autorităţile în campaniile de ajutorare a vârstnicilor şi persoanelor vulnerabile, dar şi parohiile care implementează proiecte prin care sunt împărţite alimente şi alte bunuri celor care au nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.