Brașov: Din acest an, elevii din unitățile de învățământ în care se execută lucrări vor avea la dispoziție școala buffer

Primăria a primit două oferte, în cadrul licitației pentru „Școala buffer“, dintre care doar una, venită din partea Coresi Bussines Park S.A., a fost admisă. Cea de-a doua ofertă a fost depusă după expirarea termenului limită.

Municipalitatea vrea să închirieze unul sau mai multe spații pentru relocarea temporară a activității școlare din învățământul primar, gimnazial sau liceal din Municipiul Brașov, pentru a rezolva astfel problemele cu care se confruntă elevii și cadrele didactice din unitățile de învățământ intrate în programul de reabilitare, pe timpul lucrărilor.

Obiectivul primăriei este să închirieze minim 16 săli de clasă și 5 laboratoare, la care se adaugă celelalte spații anexă. Valoarea estimată a închirierii pentru o perioadă de 7 ani este de 2,5 milioane de euro + TVA.

Citeste și:  Transformarea drumului vechi în aleea de promenadă: Brașovul adoptă iluminat prietenos cu natura

,,Suntem datori să asigurăm copiilor noștri cele mai bune condiții de învățare. De aceea, primăria va continua să investească în construirea de noi unități de învățământ și în reabilitarea celor vechi, astfel încât preșcolarii și elevii, precum și cadrele didactice și restul angajaților din acestea să beneficieze de condiții optime pentru desfășurarea activității didactice. Una dintre problemele majore cu care ne-am confruntat în momentul demarării lucrărilor de reabilitare sau de conformare la normele ISU a fost relocarea claselor din respectivele unități de învățământ, elevii fiind puși în situația de a se muta la altă școală. Asta înseamnă modificări de program pentru ambele unități de învățământ și situații neplăcute atât pentru părinți și copii, cât și pentru personalul instituțiilor de învățământ. Cea mai rapidă soluție este închirierea unor spații amenajate conform normativelor legale pentru educație. Astăzi suntem foarte aproape de semnarea contractului, după ce am verificat documentele depuse. Sper să finalizăm cât mai repede această etapă, pentru că ofertantul are la dispoziție maxim 10 luni să ne pună la dispoziție toate spațiile necesare“, a declarat primarul Allen Coliban.

Conform cerințelor Primăriei Brașov, imobilul trebuie să se situeze în intravilanul Municipiului Brașov, într-o locație adecvată unei instituții de învățământ, accesibilă la mijloacele de transport în comun.

Citeste și:  Cinci braşoveni de excepţie au primit titlul "Pro Urbe"

 Spațiile care vor fi amenajate în cadrul imobilului vor respecta normele de igienă din unitățile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor, aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1456/2020, după cum urmează:

  • minim 16 săli de clasă;  
  • minim 5 laboratoare;
  • cancelarie pentru 20-25 de cadre didactice;
  • depozite pentru material didactic;
  • bibliotecă și sală de lectură;
  • birouri administrative (director/director adjunct, contabilitate, secretariat);
  • grupuri sanitare pentru fete la fiecare etaj;
  • grupuri sanitare pentru băieți la fiecare etaj;
  • grupuri sanitare pentru cadre didactice;
  • cabinet medical;
  • cabinet psihologic.

Conform ofertei depuse, Coresi Bussines Park va pune la dispoziția Municipalității o clădire în suprafață de 2.444 de m.p., iar curtea viitoarei școli buffer are o suprafață de 634 de m.p. Termenul limită pentru predarea acestui imobil, amenajat conform normativelor prevăzute pentru unitățile de învățământ, este de 10 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.