Brașov. Elevii Colegiului ‘Andrei Șaguna’, binecuvântați de Mitropolitul Ardealului

Profesorii și elevii Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în prima zi a noului an școlar. Ierarhul a participat luni, 9 septembrie, la festivitatea de deschidere a noului an școlar și a oficiat un Te Deum în Sala Festivă a instituției de învățământ. După slujba religioasă, ierarhul a rostit un cuvânt de binecuvântare în care a subliniat vocația deosebită pe care o au dascălii pentru misiunea lor foarte importantă de a forma caracterele tinerilor. De asemenea, Părintele Mitropolit i-a îndemnat pe elevi să conștientizeze prestigiul de care se bucură Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, o instituție unică în țară, profund marcată de personalitatea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna. Foarte mulți absolvenți ai acestui colegiu, a subliniat ierarhul, au ajuns în cele mai înalte funcții din instituțiile noastre, iar alții au dus renumele acestei școli și peste hotare.

Citeste și:  Ar putea fi prelungită perioada pentru reducerea preţurilor la benzină şi motorină, până pe 31 decembrie

Mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la deschiderea noului an școlar a fost citit de protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga.

În ultima parte a ceremoniei, IPS Mitropolit Laurențiu a oferit directorului instituției de învățământ, prof. dr. Dumitru Cezar Boghici, directorului adjunct, prof. Constanța Bordea și profesorului de Religie, pr. Vasile Goian,  diplome de recunoștință pentru sprijinul acordat la organizarea Întâlnirii tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului din 2019, eveniment găzduit de Brașov în perioada 16-18 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.