BRAȘOV: Făptașul pentru aruncarea de deșeuri pe câmp, descoperit mulțumită unui bon de comandă pentru mâncare

Polițistii locali din cadrul Biroului Activitate Comercialǎ și Protecția Mediului fac verificǎri permanente în Municipiul Brașov pentru a constata zonele contaminate cu deșeuri. Ȋn urma acestor verificǎri a fost identificatǎ o nouă zonă în care au fost aruncate deșeuri care proveneau dintr-o lucrare de amenajare interioară, respectiv, moloz, bucăți de rigips, ambalaje de la uși de interior, storuri exterioare dezafectate, etc. Terenul este situat la marginea cartierului Bartolomeu, pe str. Cucului.

În grămada de deșeuri provenite din lucrările de construire, polițiștii locali au găsit un bon cu o comandă de mâncare, bon pe care era menționată adresa de livrare. În urma verificărilor la adresa respectivă, a fost identificat și proprietarul imobilului în care au fost făcute lucrările de construcție, și persoana care a transportat și abandonat pe marginea drumului deșeurile provenite din renovarea imobilului. Aceasta a fost sancționată contravențional, conform OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, cu amendǎ în cuantum de 3.000 lei și i s-a pus în vedere că dacă va fi surprinsă cu autovehiculul încărcat cu deșeuri i se va aplica pe lângă amendă și măsura complementară de confiscare a mașinii.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

De asemenea, a fost sancționat contravențional și proprietarul imobilului, cu amendă în cuantum de 1.600 lei, pentru că nu a încheiat un contract cu un operator de salubritate acreditat pentru evacuarea deșeurilor rezultate din lucrările de construire, conform HCL nr.149/2017.

Le amintim cu această ocazie cetǎțenilor din municipiul Brașov cǎ sancțiunile prevǎzute în asemenea cazuri nu sunt deloc de neglijat. Potrivit OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 3.000 lei și 6.000 lei, iar pentru cele juridice între 25.000 lei și 50.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.