Brașov, gazdă a discuțiilor despre tehnologiile orașelor viitorului în cadrul Cities of the Future Start-Up Forum

Săptămâna aceasta a avut loc „Cities of the Future” Start-Up Forum, un eveniment dedicat soluțiilor și tehnologiilor ce pot îmbunătăți standardul de viață în orașe. Cities of the Future și-a propus să identifice companii tinere care lucrează pentru a îmbunătăți experiența oamenilor în orașe, pentru a eficientiza activitatea instituțiilor publice, ori pentru a facilita relația dintre cetățeni și primării. Evenimentul organizat de Orange și Iceberg Consulting s-a desfășurat în persoană, la CATTIA – Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri din Brașov și a stârnit interesul a peste 70 de persoane.

Forumul „Cities of the Future” a avut scopul de a prezenta cele patru noi start-up-uri intrate în acceleratorul Orange Fab, o inițiativă a Orange, Iceberg și Agenției Metropolitane Brașov. Au luat cuvântul reprezentanții CityDock, CyberEdu, ECON și EmailTree, care au explicat cum integrează cele mai noi tehnologii precum senzorii inteligenți specifici Internet of Things sau inteligența artificală în produsele și serviciile lor, destinate să ajute administrațiile locale să devină mai eficiente, mai responsive la nevoile cetățenilor și mai bine pregătite pentru transformarea digitală. Alături de aceste patru start-up-uri, au prezentat SecurifAI, Eventya și Siscale, 3 firme ce se aflau deja în acceleratorul Orange Fab, și Neobility, partener Orange în cercetarea tehnologiei 5G.

Citeste și:  Canotajul, nataţia şi baschetul, cele mai consistente finanţări de la buget în 2023

De asemenea, s-a urmărit promovarea modelelor de bune practici în rândul antreprenorilor locali, instituțiilor și autorităților publice din Brașov și regiunea Centru, precum al operatorilor locali și regionali ai serviciilor de utilități publice. Alături de intervențiile anterior menționate, a avut loc și un Start-Up Expo, în cadrul cărora și-au expus ofertele și inovațiile experți și profesioniști reprezentând Iceberg, Agenția Metropolitană Brașov, EIT Manufacturing, Hub-ul de Inovare în Turism Brașov, STEEPSOFT, Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor Brașov, Centrul de Cercetare Informatică Industrială Virtuală și Robotică, STARTS LABS – „S + T + ARTS”, Lime și Asperitas Solutions.

„Cities of the Future Start-Up Forum a contribuit la cristalizarea viziunii despre orașele viitorului, care sunt dezvoltate în jurul nevoii individului, sunt incluzive, eficiente, predictive și automatizate. Iceberg sprijină sinergiile dintre obiectivele instituțiilor publice și inovațiile din zona de cercetare și din mediul antreprenorial. Prin hub-urile de inovare digitală și de inovare în turism, precum și prin colaborările cu EIT – Institutul European pentru Inovare și Tehnologie, explorăm soluții la problemele urbane legate de digitalizare, mobilitate, energie sau competitivitate, pe care sperăm să le transferăm curând către administrațiile locale”, a declarat Ionuț Țața CEO Iceberg.

Citeste și:  Copiii sunt așteptați, mâine, la "Lecția de Balet" susținută de soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov

Evenimentul s-a concluzionat cu o sesiune de networking, în cadrul căreia reprezentanții sectorului public, academic, antreprenorial și neguvernamental au putut testa și afla mai multe despre tehnologiile dedicate comunităților urbane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.