Brașov: Începe campania „Dar din suflet pentru seniori”, cu ocazia sărbătorilor pascale

Cu ocazia sărbătorilor de Paști, în perioada 25 martie – 30 aprilie 2024, Direcția de Asistență Socială derulează Campania „Dar din suflet pentru seniori“, în cadrul căreia municipalitatea oferă vârstnicilor brașoveni tichete sociale în valoare de 200 de lei.

De acest sprijin financiar beneficiază persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

  • au domiciliul stabil în municipiul Brașov;
  • au venituri de până la 2.000 de lei/lună;
  • au vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații sau împlinesc vârsta până în data de 31decembrie 2024 inclusiv;
  • nu au datorii față de bugetul local.

,,De luni începem campania dedicată seniorilor Brașovului, «Dar din suflet», cu ocazia sărbătorilor de Paști. Din acest an am crescut plafonul maxim de venituri până la care seniorii Brașovului au dreptul să primească aceste tichete. Dacă anul trecut plafonul era de 1.700 de lei, anul acesta Consiliul Local a aprobat un venit maxim de 2.000 de lei. Am pregătit peste 10.000 de tichete valorice care să le aducă un mic ajutor bunicilor brașoveni. Am simplificat foarte mult procedura de eliberare a acestor tichete, astfel încât cei care au beneficiat de program în 2023 nu trebuie să mai completeze o nouă cerere, ci doar se prezintă la DAS Brașov cu actul de identitate în original și cuponul de pensie din luna solicitării sau din luna anterioară, pentru ridicarea tichetelor”, a precizat primarul Allen Coliban.

Sprijinul financiar din cadrul programului “Dar din suflet pentru seniori” se acordă sub formă de tichete sociale în valoare de 200 lei (10 bonuri*20 lei bucata), care pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare.

Citeste și:  Alarmant! Mii de elevi cu note sub 5, admiși la liceu

Conform precizărilor reprezentanților Direcției de Asistență Socială, în cele două campanii de anul trecut, de Paști și de Crăciun, 12.472 de brașoveni au beneficiat de tichetele „Dar din suflet“.

Beneficiarii care îndeplinesc condițiile de eligibilitate trebuie să se prezinte la sediul DAS cu următoarele documente: actul de identitate (CI sau BI) original, cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, iar pentru cazul în care nu se pot deplasa, împuternicire olografă însoțită de documente medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa, precum și actul de identitate al împuternicitului, acceptul privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Persoanele care nu au mai beneficiat de acest program, dar îndeplinesc condițiile de eligibilitate, trebuie să depună și o cerere.

Citeste și:  RATBV crește numărul de curse pentru festivalul ”Vama de la munte”

Depunerea cererii, însoțită de documentele justificative, se face concomitent cu ridicarea tichetelor, de la sediul DAS Brașov (fie personal, fie prin persoană împuternicită), cu actele în original.

Pentru eficientizarea timpului de așteptare recomandăm programarea online, pe link-ul: dasbrasov.programero.ro.

Programul de lucru cu publicul al Direcției de Asistență Socială Brașov este: luni, marți, miercuri, vineri între orele 08:30-15:00 (pauză de dezinfecție 11:30-12:00) și joi între orele 8.30-17.00 (pauză de dezinfecție 14:30-15:00).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.