Brasov IT Academy, proiect pilot pentru liceeni, care pot experimenta lucrul in medii profesioniste reale


La Colegiul Național Johannes Honterus din Brașov a avut loc, luni, întâlnirea dintre o parte a membrilor Clubului Rotary Ahern Bühl, Germania și elevii participanți la proiectul Brașov IT Academy.

Ținta proiectului este de a oferi cursuri gratuite în domeniul IT tinerilor elevi selectați de profesorii de informatică din 5 colegii naționale brașovene din clasa a XI-a care să învețe prin intermediul platformei *PLURALSIGHT* meseria de programatori în doi ani pentru a fi pregătiți pentru piață după finalizarea școlii. 

Proiectul este unul pilot pe care sa-l continue mediul de afaceri brașovean din domeniu. 

Pentru a participa la proiect au fost selectați câte 10 elevi din colegiile naționale Johannes Honterus, Andrei Saguna, Grigore Moisil, Ioan Mesota și Unirea. 

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

La intâlnirea din aula liceului Johannes Honterus au participat elevii, profesorii de informatică, tutorele proiectului, domnul Vlad Monescu de la Universitatea Transilvania și reprezentanții cluburilor Rotary din Germania și România. 

Elevii au impresionat atât prin cunoștiințele acumulate, cât și cu interesul pentru cunoaștere, de care au dat dovadă, și nu în ultimul rând, de dorința de a lucra practic la diferite proiecte. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.