„Brașov pentru Ucraina” trimite astăzi primul tir cu ajutoare la Cernăuți

Inițiativa ,,Brașov pentru Ucraina”, creată de Primăria Brașov împreună cu mai multe organizații neguvernamentale din Brașov, trimite astăzi primul tir cu ajutoare umanitare la Cernăuți. Acestea constau în produse neperisabile (apă îmbuteliată, conserve, scutece de unică folosință, biscuiți etc) și sunt colectate de la brașoveni cu sprijinul Asociației Kastel și a celorlalte organizații neguvernamentale, membre ale grupului ,,Brașov pentru Ucraina”.

„Grupul «Brașov pentru Ucraina» trimite mâine primul tir cu produse umanitare la Cernăuți. Este vorba de produse donate de brașoveni Asociației Kastel și altor fundații și asociații, inițiative brașovene. De astăzi, Primăria Brașov deschide Centrul de colectare a donațiilor de la CATTIA. Prioritare în acest moment sunt donațiile de materiale sanitare, deoarece cu sprijinul Asociației Pro Afaceri și a Ordinului Maltez în România, vineri pleacă un prim transport către zona de graniță”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Centrul comunitar „Brașov pentru Ucraina“ funcționează la CATTIA, str. Institutului nr. 35 (poarta 3, în spatele clădirii). Brașovenii pot face donații zilnic, de luni până duminică, între orele 8.00 – 20.00. Accesul la CATTIA se poate face și cu autobuzul liniei 24.

Citeste și:  Aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim în Sâmbăta Mare continuă și în acest an

Având în vedere că vineri va pleca un al doilea transport din Brașov, cu materiale sanitare, către zona de graniță, îi invităm pe brașovenii care doresc să îi sprijine pe cetățenii Ucrainei să doneze următoarele produse: scutece copii și adulți; lapte praf; saci de dormit; mănuși chirurgicale M și L; betadină; bureți hemostatici surgispon; oximetre; glucometre; atele Spencer;

Acest transport este asigurat cu sprijinul Asociației Pro Afaceri și al Ordinului Maltez din România.

Municipalitatea a pregătit locuri de cazare pentru refugiați

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor din Ucraina, Brașovul este pregătit cu 500 de locuri de cazare.

,,Ne pregătim și să întâmpinăm și să cazam cetățeni ucraineni în Brașov. Avem aproximativ 500 de locuri de cazare, dintre care o parte ale Primăriei Brașov, prin serviciul piețe și prin Direcția de Asistență Socială, o parte în unitățile de cazare oferite de SIF Transilvania, la Hotel Capitol și în Hotel Corona, locuri de cazare oferite de brașoveni – locuri private, în apartamentele lor – precum și locuri puse la dispoziție în apartamente oferite de dezvoltatorii imobiliari. Invităm pe această cale și alte unități de cazare care vor să vină în sprijinul cetățenilor ucraineni să ne transmită locurile pe care le au disponibile și pe care le pun la dispoziție în acest sens”, a explicat viceprimarul

Citeste și:  Apartamentele din Brașov depășesc Bucureștiul ca preț! Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș

O parte dintre aceste locuri sunt dormitoarele aflate în administrarea serviciului de piețe, altele sunt puse la dispoziție de Direcția de Asistență Socială, care vor fi utilizate în principal pentru situații de persoane carantinate. Cele mai multe sunt puse la dispoziția celor care vin din Ucraina, cu sprijinul SIF Transilvania, în hotelurile Capitol și Corona. Nu în ultimul rând, un dezvoltator imobiliar a pus la dispoziția acestui program 50 de apartamente, la care se adaugă și spațiile de cazare pe care brașovenii s-au oferit să le asigure prin intermediul formularului de sprijin, existent pe site-ul primăriei. 

Vă reamintim că ieri, Primăria Brașov a lansat un formular https://forms.gle/mvEp9DDdRGNsykaH6 destinat celor care vor să se alăture inițiativei „Brașov pentru Ucraina”, cu cazare, alimente, transport sau să fie voluntari, sau celor care solicită ajutor.

Citeste și:  Vinerea Mare! Creștinii ortodocși și greco-catolici își amintesc de jertfa lui Iisus Hristos

Primăria Municipiului Brașov și mai multe organizații neguvernamentale au constituit grupul de lucru „Brașov pentru Ucraina”, pentru a veni în sprijinul refugiaților din țara vecină, lovită de război și pentru a trimite ajutoare acolo.

Contact: relatii.comunitare@brasovcity.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.