Brașovean, cercetat penal pentru metodele de vânătoare folosite

La data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 00.30, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, care conducea un autovehicul pe DJ104A, jud. Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate asupra autovehiculului condus, cadrele de poliție au găsit în interiorul autoturismului o armă de vânătoare pentru care bărbatul deținea autorizație și alte ustensile de vânătoare.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care  efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor „tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizația de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condițiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv” prevăzută de art. 42, alin.1), lit.c) din Legea 407/2006 vânătorii și a protecției fondului cinegetic și art. și „vânătoarea la lumina farurilor sau a dispozitivelor de iluminare, prin utilizarea lor în timpul deplasării, precum și prin fixarea vânatului în vederea tragerii prin metoda la pândă și vânătoarea prin folosirea dispozitivelor prevăzute la art. 39 alin. 1), lit. ad)” prevăzută de art. 42, alin.1),lit.m) din Legea 407/2006 vânătorii și a protecției fondului cinegetic.

Foto sugestiv.

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.