Brașoveanul Nicolae Zamfir scrie istorie: ‘Românii se pregătesc să experimenteze ÎN PREMIERĂ teleportarea’

Nu este o glumă! Românii se pregătesc să experimenteze în premieră teleportarea. Aceasta nu va arăta ca în filmele SF însă se va putea materializa cu ajutorul celui mai puternic laser din lume care se construiește în prezent la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară de la Mădurele (IFIN).

Primele experimente vor avea loc aici, susține Nicolae Zamfir, director IFIN. Acesta a și explicat din punct de vedere științific cum va avea loc procedeul, potrivit newsromania.eu.

Nicolae Zamfir: ”Câmpul electric va transporta materia”

”Câmpul electric creat de acest fascicul laser este atât de mare că nu există în natură. Nu există nici în soare, nici în univers. Nu există câmpuri electrice atât de puternice. În momentul când vine câmpul electric, forța electrică acționează asupra electronilor iar din ținta asta pleacă toți electronii. După ce pleacă electronii (care sunt negativi), ionii care rămân (ionii sunt pozitivi) vor fi atrași de partea asta și pleacă și ei. Bucata asta pleacă cu viteza luminii.

Citeste și:  Pompierii brașoveni se antrenează pentru a lupta cu flăcările: un nou poligon de antrenament la Făgăraș

În momentul în care ai un ”solid” care îți pleacă cu viteza luminii sau apropiată de viteza luminii… în primul rând că fizica nu a avut treabă cu așa ceva, n-are nici modele și nici experimente… nu știi ce se întâmplă! Nu știi ce se întâmplă când asta vine cu viteza luminii și se lipește de ceva. Dacă o considerați pe asta transportul materiei, atunci da, că dacă pleacă cu viteza luminii, ochiul nu percepe… Deci, da, câmpul electric uriaș care se formează va transporta materia. Am prezentat asta la o conferință în ianuarie, în Statele Unite iar entuziasmul a fost extrordinar”, a declarat Nicolae Zamfir pentru Sindicat STB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.