Brașoveni, atenție! Astăzi este 1 Aprilie – Ziua Internațională a Păcălelilor

În fiecare an, la data de 1 aprilie, oamenii din toată lumea se bucură din plin de Ziua Păcălelilor, cunoscută și ca Ziua păcălitului sau Ziua nebunilor. Este momentul așteptat de toți umoriștii, când fiecare persoană va încerca să îi păcălească pe cei dragi. Obiceiul de a face farse își are originile chiar din secolul al XVI, apărând pentru prima oară în Franța. Este celebrată și în ziua de azi în mai multe țări de pe glob.

Una din explicațiile acestei tradiții este următoarea: în anul 1564 regele Carol al IX-lea al Franței ar fi mutat serbarea Anului Nou de pe data de 1 aprilie pe data de 1 ianuarie.

Citeste și:  Campania "Dar din suflet pentru seniori" de Paște: 6.550 de tichete deja distribuite! 12.776 de brașoveni eligibili sunt așteptați la Direcția de Asistență Socială până pe 30 aprilie

Întrucât la vechiul An Nou (1 aprilie) se obișnuia să se împartă cadouri, s-a continuat împărțirea de cadouri și după anul 1564, dar sub forma unor farse și glume nevinovate. Păcălelile practicate de 1 aprilie variază de la cele simple, de genul, „Te caută cineva la poartă” la cele foarte elaborate, la care unul sau mai mulți membri ai familiei sau prieteni „lucrează” mai multe zile.

Prin faptul că această sărbătoare este respectată în zeci de locuri, ziua de 1 aprilie este considerată așadar un prilej de bucurie și mai ales de amuzament pentru toți cei care iubesc să aibă simțul umorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.