Brașovenii, campioni la solicitări pentru HG privind modificarea ariilor protejate

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe a participat la dezbaterea publică a proiectului de Hotărâre a Guvernului privind actualizarea Listei consolidate a ariilor naturale protejate din România şi a Planului de amenajare a teritoriului naţional secţiunea a III-a – zone protejate, zone naturale.

Cele mai multe sesizări au vizat regiunea Centru, respectiv judeţul Braşov, urmată de regiunea de Nord Est, iar cele mai puţine s-au înregistrat la regiunea Sud Muntenia. Pentru regiunea Bucureşti-Ilfov nu s-a înregistrat nicio solicitare punctuală. Au fost şi observaţii care au vizat întregul teritoriu al României, venite din partea unor organizaţii neguvernamentale.

În urma dezbaterii publice vor fi analizate şi evaluate comentariile primite, urmând să fie publicată minuta evenimentului şi proiectul de HG cu modificările propuse.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Suprafaţa desfăşurată a ariilor naturale protejate din România va creşte cu 65.000 de hectare. Procentual, creşterea este de la 23% la 26% pentru zonele de protecţie din suprafaţa totală a României;
Cresc suprafeţele rezervaţiilor şi monumentelor naturale ale României cu 37.000 ha;

Totodată, noile limite duc la creşterea cu 26.287 de ha a suprafeţelor desfăşurate ale parcurilor naturale din România şi cu 1.713 ha a suprafeţelor parcurilor naţionale din ţară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.