Brașovenii, invitați pe espalanada Parcului Titulescu la expoziția cu povești de viață culese de studenții de la Facultatea de Sociologie și Comunicare

,,Omul și orașul său” și ,,Dincolo de gard” prezintă poveștile unor oameni obișnuiți, din mediul urban și rural, intervievați de studenții de la Comunicare și Relații Publice și cei de la Asistență Socială. Expoziția este deschisă până în data de 22 octombrie.

Cu ocazia deschiderii noului an universitar 2023-2024, Facultatea de Sociologie și Comunicare din cadrul Universității Transilvania, cu sprijinul Primăriei Brașov și a Centrului Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, a deschis cea de a șasea expoziție în aer liber de sociologie vizuală, care reunește și în acest an două proiecte: „Omul și Orașul său” al studenților de la programul Comunicare și Relații Publice (CRP) și „Dincolo de gard” al studenților de la Asistență Socială.

Privitorii vor găsi interviuri și imagini ale oamenilor din orașele și satele României. Proiectele de cercetare sociologică și expoziția au fost coordonate de profesorii Ștefan Ungurean și Cristian Bălăcescu.

Citeste și:  Cuvântul Patriarhului Daniel: Învierea lui Hristos este temelia învierii tuturor oamenilor

,,De astăzi, până pe 22 octombrie, brașovenii și turiștii pot să interacționeze cu poveștile de viață ale persoanelor intervievate de studenții de la Comunicare și Relații Publice și cei de la Asistență Socială în cadrul expoziției de sociologie vizuală. Aceștia pot vedea pe aleea principală a Parcului Titulescu interacțiunea, emoția pe care o transmit studenții din aceste interviuri și ceva care să le rămână sau să i pună pe gânduri. Îi invităm pe toți brașovenii, de astăzi, până pe 22 octombrie, pe Aleea centrală a Parcului Titulescu pentru a vizita expoziția”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Unul dintre coordonatorii acestei expoziții, profesorul Cristian Bălăcescu a vorbit despre importanța cercetării sociologice pentru studenții din anul I, cei care au realizat aceste interviuri, dar și despre cum modul în care aceste povești sunt îi influențează pe cei care vizitează expoziția.

Citeste și:  Cuvântul Patriarhului Daniel: Învierea lui Hristos este temelia învierii tuturor oamenilor

,,Brașovul are singura expoziție de sociologie vizuală și vizitatori ea are impact. Pe de o parte este această bucurie, indiferent că sunt localnici sau sunt oameni veniți din alte părți, această bucurie de a descoperi un unicat. Nu vezi așa ceva? Aparent sunt fotografii cu texte, dar nu este nici o pagină de facebook, nu este un o expunere propriu zisă, ci sunt tot atâtea istorii de viață care trebuie procesate. Oamenii se regăsesc, și avem numeroase feedback-uri, se regăsesc în această istorie: da, uite și alți oameni ca noi, sau uite și alții care gândesc la fel, sau uite că au gândit altfel”, a explicat profesorul Cristian Bălăcescu

Scopul amplasării acestei expoziții într-o zonă circulată a fost acela de a aduce poveștile în mijlocul comunități. În același timp, această expoziție ar putea deveni una itinerantă, primele vizate fiind orașele înfrățite cu Brașovul.

Citeste și:  Cuvântul Patriarhului Daniel: Învierea lui Hristos este temelia învierii tuturor oamenilor

,,Proiectul, în primul rând este în comunitate pentru că este foarte bine plasat și mulțumim Primăriei Municipiului Brașov pentru acest lucru. Deci, la fel ca în celelalte, în precedentele cinci ediții suntem într-un loc cu vizibilitate maximă și, într-adevăr, mai ales în weekend, văd foarte mulți brașoveni care stau și sau uită la acest proiect. Dar, exact cum a spus la acest vernisaj domnul profesor Ungurean, ne putem gândi și la, să spunem așa, un export al proiectului în orașele înfrățite ale Brașovului”, a precizat profesorul Florin Nechita, prodecanul Facultății de Sociologie și Comunicare

Expoziția poate fi vizitată până în data de 22 octombrie, pe esplanada Parcului Titulescu (vizavi de corpul T al Universității).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.