Brașovenii se transformă în super eroi pentru o săptămână!

Fundația Comunitară Brașov organizează și în acest an Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității, un program de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, constând într-o campanie de fundrasing de 3 luni și culminând cu un eveniment sportiv-filantropicrealizat în cadrul unei curse cu obstacole. În cele 6 ediţii Braşov Heroes s-au strâns fonduri şi s-au acordat finanţări în valoare de 480.000 de lei pentru 71 de proiecte locale. Anul acesta, în mod atipic, dar la fel de atrăgător, Brașov Heroes este un mix de două concepte: Săptămâna Comunității, desfășurată în perioada 6-13 septembrie, și Brașov Heroes Day, în data de 13 septembrie.

Donatorii pot alege să participe la Săptămâna Comunității, în perioada 6-13 septembrie, înscriindu-se pe pagina www.brasovheroes.ro. Alături de familie, prieteni sau colegi, aceștia își pot realiza propriul traseu cu obstacole în grădină, în parc sau prin pădure. Apoi se filmează, se fotografiază și arată pe social media cum s-au distrat în propria mini-cursă, postând pe pagina de Facebook Braşov Heroes. Următorul pas esențial este de a dona pentru una din cele 7 cauze și da mai departe  știrea celor din jur.

Alergătorii pasionați de curse de distanță regăsesc Brașov Heroes Day organizată pe data de 13 septembrie într-un format nou. Alergătorii se pot înscrie pe site-ul Brașov Heroes, își aleg cauza pentru care aleargă, își stabilesc propriul traseu și numărul de kilometri pe care își propun să-i parcurgă. Apoi își dau singuri startul oricând în intervalul 05:00 – 22:00, aleargă cursa planificată și încarcă în contul de pe site un selfie și o poză cu numărul de kilometrii parcurși din orice aplicație/smartwatch/etc.. Fundația Comunitară cu ajutorul bugetului creat cu susținerea sponsorilor corporate va transforma fiecare kilometru parcurs în 10 lei donați către cauza aleasă de către alergător.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Cele 7 cauze înscrise în ediția a 7-a a Brașov Heroes sunt propuse de grupuri de inițiativă și organizații brașovene concentrate pe terapie pentru copii cu autism, copii din centrele de plasament, obiecte necesare pentru nevăzători, protecția animalelor, educație alternativă și educație pentru sănătate.

Fundația Rază de Soare își propune ca din donațiile obținute la Brașov Heroes să ofere servicii gratuite de terapie pentru copii și tineri cu autism prin socializarea cu familiile lor și alături de copii tipici. Fundația Rafael Codlea lucrează cu copii cu dizabilități pentru care vrea să achiziționeze un sistem de comunicare PODD care să înlesnească comunicare acestora cu cei din jur. Organizația non-guvernamentală ADDIP își propune să ofere copiilor din centrele de plasament, pe lângă socializare și consiliere, adevărate zile de naștere în care copiii să se simtă sărbătoriți și unici. Organizația Națională „Cercetașii României” Centrul Local „Orizont” Brașov își propune să ofere celor 160 de mici cercetași un program de educație de sănătate pornind de

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

la probleme actuale și anume dezvoltarea de aptitudini pentru oferirea de prim ajutor. Proiectul “From One to Six – Feel the unseen” va realiza hărți printate 3D pentru Brașov, accesibilizând orașul pentru persoanele nevăzătoare sau slab-văzătoare. Asociația Grow and Know va echipa 5 grupe de grădiniță din mediul rural cu centre de știință pentru a le asigura și acestor copii accesul la o educație modernă și șanse de a-și atinge potențialul. Asociația Care for Dogs participă la Brașov Heroes cu proiectul construirii unei zone de carantină în adăpostul pe care-l administrează, creând circuite noi în spațiul adăpostului pentru a izola puii de catei până îsi termină schema de vaccinare, oferind astfel șansa la viață pentru 500 de pui de căței anual.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Fiecare dintre cele 7 cauze Brașov Heroes a beneficiat de munca unor echipe de ambasadori care au mobilizat comunitatea pentru a alerga, organiza minicurse și a dona pentru proiectele lor. Echipa Fundației Comunitare Brașov a fost sprijinită în eforturile de organizare de companii brașovene responsabile față de comunitate, care s-au implicat nu numai cu resurse financiare, ci și cu echipe de angajați.

Cei interesați să afle mai multe sau să se implice ca donatori sau alergători o pot face pe  https://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiecte-actuale.php sau urmărind hashtag-ul #brasovheroes, pe conturile Facebook și Instagram ale evenimentului.

Fundația Comunitară Brașov este o organizaţie care dezvoltă filantropia şi iniţiativa comunitară din judetul Braşov prin acordarea de finanţări către proiecte locale din diverse domenii: educaţie, social, protecţia mediului, cultură, protecţia animalelor, revitalizare urbană etc. Fondurile sunt strânse de la donatori individuali sau companii locale şi, în funcţie de interesele acestora, sunt oferite sub formă de finanţări către organizaţii non-guvernamentale locale sau grupuri de iniţiativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.