Brașovul a intrat sub Cod Portocaliu de vreme rea

Brașovul a intrat, la ora 11.00, sub cod portocaliu de vreme rea. ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu, pentru ploi însemnate, valabile până vineri, cu precădere în jumătatea de est a țării.

Codul portocaliu are valabilitate în perioada 08 octombrie, ora 11:00 – 09 octombrie, ora 03:00, pentru ploi abundente în județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov. În zonele vizate va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Codul galben este valalul în intervalul 08 octombrie, ora 11:00 – 09 octombrie, ora 03:00 și vizează ploi însemnate cantitativ. În intervalul menționat, în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Moldova, estul și sudul
Transilvaniei, precum și în nord-estul Olteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, se vor semnala descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.