Brașovul a obținut premiul juriului la categoria City Break, în cadrul competiției „Destinația Turistică a Anului 2022”. Iași – marele câștigător!

Iașul a fost votat destinația turistică a anului 2022, în cadrul competiției, la categoria City Break. În finală au intrat Braşov, Iaşi şi Târgovişte, orașele fiind alese în urma a 50.000 de voturi.

  • Brașov a câștigat titlul de Destinația Anului 2022 în România – Premiul Juriului.
  • Târgoviște cea de-a treia finalista a etapei nationale, rămâne în posesia trofeului Destinația Anului 2022 în Muntenia, Oltenia și Dobrogea, trofeu câștigat la etapa regională. 

21.655 de români au nominalizat destinaţiile preferate în competiţia vacanţelor în România, iar 25 de membri ai juriului format din bloggeri şi experţi în turism au adus propria perspectivă asupra destinaţiilor calificate în finala etapei regionale.

Citeste și:  Fântânile arteziene din Brașov vor fi repuse în funcțiune în următoarele săptămâni

În cadrul competiţiei, vedeta de televiziune Gianina Corondan a vizitat oraşele din finală, iar filmările vor fi prezentate pe parcursul verii (la Prima TV). „Iaşul are haz. Multe oraşe sunt frumoase, bine structurate, dar Iaşul are un haz, un dor de viers, aşa. Ei bine, hazul acesta care vine de la Creangă, îmbinat cu arta de a povesti, este specificul moldovenesc, după mine. Şi arta de a face cozonaci. Nu am mâncat cozonaci mai buni ca în Moldova nicăieri”, a mărturisit pentru Adevarul.ro, Gianina Corondan.

După anunțarea orașelor câștigătoare, primarul Brașovului, Allen Coliban a declarant, într-o intervenție la Prima TV, că distincția primită de orașul de sub Tâmpa este una meritată. „Cred că foarte mulți turiști vin să vadă Brașovul drept un ansamblu echilibrat între istorie și prezent, între natură și dezvoltare. Este un premiu care ne onorează și care nu face decât să certifice o realitate, aceea că Brașovul este destinație turistică de top, pe parcursul a patru anotimpuri, după București”, a subliniat Allen Coliban, citat de Radio România Brașov FM. Primarul Brașovului a ținut să precizeze, de asemenea, că autoritățile au mai multe proiecte menite să atragă câți mai mulți turiști în Brașov.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Așadar, clasamentul final a fost: Marele trofeu Destinaţia Anului în România la categoria City Break a mers către Iaşi, Braşov castigând titlul de Destinaţia Anului 2022 în România – Premiul Juriului. Târgovişte, cea de-a treia finalista a etapei nationale, rămâne în posesia trofeului Destinatia Anului 2022 în Muntenia, Oltenia si Dobrogea, trofeu câştigat la etapa regională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.