Brașovul are primul muzeu virtual din România

Primul muzeu virtual din România a fost lansat ieri, 2 decembrie, la Brașov. Oricine poate vedea, din confortul propriei case, o replică 3D a Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului. Vizita online este mai ofertantă pentru că exponatele pot fi admirate pe toate părțile și în cel mai mic detaliu. Mai mult, muzeul poate fi vizitat la orice oră, şi nu e niciodată aglomerat cu alţi vizitatori.

Proiectul cultural Muzeul Virtual al Civilizației Urbane a Brașovului și-a propus să promoveze valorile culturale de patrimoniu etnografic ale Municipiului Brașov în întreaga lume folosind o tehnologie digitală artistică media inovativă, aplicație ce reproduce în format 3D Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului.

Este folosită tehnică de fotogrametrie. Așa se numește. Este preluarea între 200 și 800 de imagini a unui obiect, care, cu ajutorul unui soft, se reconstruiește în 3D, a explicat Lucian Gheorghe, managerul proiectului, citat de TVR.

În cadrul proiectului s-a urmărit transpunerea in format digital a obiectelor de patrimoniu cultural expuse in Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, precum și reproducerea in 3D a arhitecturii de interior a Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului care combină digitalul cu fizicul împingând limitele realității, facilitând accesul din toată lumea la valorile culturale de patrimoniu ale Brașovului expuse în Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului.

Este primul muzeu virtual de acest fel din România, nota această de unicitate dându-i cumva o dimensiune istorică, să spunem, deschizător de drum în ceea ce privește tehnologia viitorului, a subliniat Alexandra Grancea, PR cultural, citată de TVR.

Exponatele din Muzeul Civilizaţiei Urbane Braşov pot fi admirate, gratuit, de oriunde din lume, prin intermediul unui simplu click.

Proiectul a fost realizat de Asociația Raza de Speranța în Intervenția și Terapia TSA Brașov în parteneriat cu Asociația ESTE’NEST București, cu sprijinul Muzeului de Etnografie Brașov. Proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.