Brașovul este pe locul 4 în topul celor mai vegan-friendly orașe din România

Veganismul și vegetarianismul sunt stiluri de viață tot mai des întâlnite la români. Descoperă care sunt cele mai populare orașe pentru aceștia. Brașovul se poziționează pe locul 4 în topul celor mai vegan-friendly orașe din România.

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în România, în ultimii ani. Mai mult decât un „regim alimentar”, veganismul și vegetarianismul au devenit stiluri de viață. Acestea presupun excluderea anumitor alimente, dar și susținerea unor valori care țin de etică și luarea unor decizii care influențează mediul înconjurător.

Bookingham.ro a vrut să afle care sunt cele mai populare locuri din România, pentru vegani și vegetarieni. În acest sens, reprezentanții săi au luat cele mai mari 30 de orașe din țară și au calculat un scor bazat pe: interesul localnicilor pentru veganism și vegetarianism, volumul de căutări, în funcție de populație, și numărul de restaurante cu opțiuni vegane și vegetariene, raportate la populația orașului.

Datele arată că Transilvania e cea mai populară regiune din România pentru vegani și vegetarieni. Cluj-Napoca se situează pe primul loc, cu un scor de 81.86, urmat de Sibiu pe locul doi, cu un scor de 65.90.

Citeste și:  Veşti proaste pentru iubitorii de ciocolată! Este criză de caco la nivel mondial, iar prețurile vor crește semnificativ

Față de acestea, Bucureștiul e mai puțin prietenos cu localnicii vegani și vegetarieni, acumulând un scor de 63.97, poziționându-se astfel pe locul 3. Top 5 e completat de Brașov (61.65) și Timișoara (61.30).

Alte restaurante care oferă diversitate pentru vegani și vegetarieni, se găsesc tot în orașele mari din țară: Iași (57.13), Oradea (55.04) și Constanța (54.60).

La coada clasamentului, se află Brăila (37.25), Focșani (32.52) și Botoșani (32.50). Din top 30, acestea sunt orașele cel mai puțin populare în rândul veganilor și vegetarienilor.

Mai multe detalii despre studiu, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.