Braşovul găzduieşte primul Campionat Mondial de Atletism organizat în România

Braşovul va găzdui, pe 1 septembrie, primul campionat mondial de alergare pe distanţa de 50 km organizat vreodată în România, informează un comunicat al Federaţiei Naţionale de Atletism remis vineri presei.

”Pregătirile sunt în toi la Braşov pentru organizarea Campionatului Mondial de Alergare de 50 km! Organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Campionatul Mondial de Alergare de 50 km îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului”, se menţionează în comunicat.

La acest campionat vor sosi sportivi din 30 de ţări reprezentând toate continentele. Echipele naţionale participante sunt Africa de Sud, Argentina, Australia, Austria, Bosnia-Herţegovina, Canada, Cehia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Germania, Irlanda, Japonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie şi Irlanda de Nord, Mexic, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Sierra Leone, Spania, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Taiwan, Ucraina, Ungaria şi România.

”Importanţa Campionatului Mondial de Alergare pe 50 km nu rezidă numai din valoarea în sine a unui campionat mondial, ci şi din faptul că este primul campionat mondial organizat de Federaţia Română de Atletism în cei 107 ani ai săi de existenţă. Sper ca acest campionat să fie startul unui lung şir de competiţii internaţionale de atletism pe care ţara noastră le va găzdui şi să fie dovada că România poate organiza, la nivel înalt, un astfel de eveniment sportiv, a declarat Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, conform sursei citate.

Citeste și:  Librăria Șt. O. Iosif își redeschide porțile în Brașov: la orice achiziție, veți primi o carte cadou!

El a arătat că Braşovul are misiunea de a demonstra că România este capabilă să organizeze evenimente internaţionale de calibru şi poate intra în circuitul ţărilor care atrag an de an astfel de competiţii. Braşovul se bucură de o locaţie premium atât din punctul de vedere al localizării geografice, cât şi al obiectivelor turistice, al mijloacelor de cazare şi al infrastructurii sale.

”(…) Am avut o nouă discuţie cu reprezentanţii Federaţiei Române de Atletism, dar şi cu reprezentanţii instituţiilor implicate în organizarea acestui eveniment major pentru sportul românesc, în special Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală. Va trebui să pregătim totul în cele mai mici amănunte, pentru ca această competiţie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Modul de organizare şi desfăşurare a maratonului reprezintă o oportunitate de a transmite un mesaj bun atât noi ca ţară, cât şi ca oraş. Este o competiţie care se va bucura de prezenţa unor atleţi şi oficiali din 30 de ţări din toată lumea şi este o foarte bună ocazie de promovare a Braşovului, dar şi o confirmare a faptului că Braşovul este pe un drum bun. Vom încerca să creăm cât mai multe evenimente care să completeze acest eveniment sportiv şi să contribuie la imaginea bună pe care participanţii o vor transmite mai departe”, a declarat, la rândul său, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

Citeste și:  Salvamontiștii brașoveni deschid ușile "Școlii Altfel" cu ateliere captivante și activități educative

Sunt aşteptaţi toţi braşovenii să îi susţină pe cei mai puternici alergători ai momentului, printre care se numără şi campionul mondial en titre, americanul Tony Migliozzi.

În premieră, România aliniază la start primul lot naţional de ultra-alergători pe distanţa de 50 de kilometri, lot compus din Săcară Marian Mircea – CSM Cluj-Napoca, Mîneran Sorin – CS Universitatea Arad, Bălan Nicolae – CSM Cluj-Napoca, Crainic Andrei-Marius – CSM Cluj-Napoca, Gorgan Claudiu – CS Ştiinţa Bacău, Popa George Cosmin – CS Ştiinţa Bacău şi rezervele Roland Unterweger – CS Universitatea Arad şi Deteşan Raul-Ionuţ – CS Universitatea Cluj, la masculin şi Todoran Paula Claudia – CSM Zalău, Zbîrnea Natalia – CSU Ştiinţa Bucureşti, Ciortan Nicoleta – CSM Danubiu Tulcea, Popescu Laura-Diana – CSM Cluj-Napoca, Ghinga Olga-Iulia – CS Universitatea Arad şi Bota Denisa Alexandra Mădălina – LPS Cetate Deva, la feminin.

Citeste și:  Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în anul 2023

Distanţa de 50 de kilometri este distanţa care face trecerea de la maraton la ultra alergare şi este una dintre cele mai apreciate probe de către iubitorii alergărilor pe distanţă lungă. În cadrul ultra-alergării există numeroase alte probe pe distanţe şi durate de timp diferite, cele mai cunoscute (şi pentru care se organizează campionate internaţionale) fiind cele de alergare de 50 km, alergare de 100 km, alergare de 24 de ore şi alergare de 72 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.