Brașovul îl comemorează pe Liviu Cornel Babeș, la 35 de ani de la sacrificiul său: Programul evenimentelor

Astăzi, 2 martie, brașovenii sunt invitați la comemorarea 35 de ani de la sacrificiul suprem al eroului-martir brașovean Liviu Corneliu Babeș.

Evenimentele vor începe la ora 11.30, la crucea de pe pârtia Bradul, vor continua cu ceremonia religioasă și depunerea de coroane de flori de la Biserica Sf Ioan Botezătorul, din Poiana Brașov, și dezvelirea monumentului ridicat în cinstea martirului Liviu Corneliu Babeș, de Primăria Brașov.

De la ora 16.00, la Centrul Cultural Apollonia se va desfășura evenimentul „In Memoriam. Liviu Corneliu Babeș – Împotriva Reprimării. Stop Murder”, care cuprinde: prezentarea proiectelor Muzeului Ororilor Comunismului în România și ale Fundației Culturale Memoria; prezentarea cărții „Torțe vii în blocul sovietic. Cazuri de autoincendiere motivate politic în anii 1966-1989”, de Peter Blazek; vernisajul expoziției „Omul fără memorie” a pictorilor Teodor Zaica și Mircea Hristescu; Proiecția filmului documentar „Dezastrul roșu” (1987).

Citeste și:  Temperaturile extrem de ridicate cauzează dispariția totală a unui lac din România

Organizatorii evenimentelor sunt Primăria Brașov, ALRUE „Brașov – Decembrie 1989“, Asociația 15 Noiembrie 1987“ – Brașov și Centrul Cultural Apollonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.