Brașovul, locul întâi pe țară în privința accidentelor de muncă

746 de persoane au suferit accidente de muncă în primul trimestru din acest an, cu 48,9% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Dintre acestea 12 au fost accidente mortale, potrivitunui raport realizat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Un număr mare de accidentaţi în muncă s-a înregistrat în primele trei luni ale anului 2020 în Bucureşti – 66 accidentaţi reprezentând 8,8% din totalul accidentaţilor pe ţară, şi în judeţele Braşov – 66 accidentaţi (8,8% din total), Timiş (41 accidentaţi, 5,5% din total) şi Maramureş (39 accidentaţi, 5,2% din total).

Cele mai multe accidente de muncă s-au înregistrat în sectoarele: comerţ cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor (48 de accidentaţi, echivalentul a 6,4% din totalul accidentaţilor din economia naţională), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor (47 accidentaţi, 6,3% din total) şi construcţii de clădiri (47 de accidentaţi, 6,3% din total).

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Sectoarele unde au fost consemnate cel mai mare număr de accidente de muncă mortale au fost: construcţii de clădiri – 3 accidentaţi mortal, reprezentând 25% din totalul accidentaţilor mortal, silvicultură şi exploatare forestieră şi transporturi terestre şi transporturi prin conducte – cu câte doi accidentaţi mortal.

Din punct de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 50- 60 de ani au deţinut ponderea cea mai mare, de 31,8%, urmate de persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 – 50 de ani, cu o pondere de 25,5% din totalul persoanelor accidentate în primele trei luni ale anului 2020.

Citeste și:  Taxă de liberă trecere pe anumite drumuri județene din Brașov, pentru maşinile de mare tonaj

Persoanele din grupa de vârstă 50 – 60 de ani au ponderea cea mai mare, de 58,3% din totalul accidentaţilor mortal.

Pe de altă parte, din punct de vedere al vechimii la locul de muncă al accidentaţilor, a rezultat faptul că 68,3%, adică 509 de lucrători din totalul accidentaţilor, erau persoane cu vechime de până la 5 ani (din care 42,6%, adică 318 lucrători accidentaţi cu vechime la locul de muncă între 1 şi 3 ani), iar cei din grupa de vechime 5 – 10 ani au reprezentat 13,9% din totalul accidentaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.