Brașovul, locul patru pe țară în privința proiectelor rezidențiale certificate energetic

Brașovul este pe locul patru la nivel național, după București, Cluj-Napoca și Timișoara, în privința proiectelor rezidențiale certificate energetic. Într-o analiză realizată de BuildGreen, liderul pieţei locale de consultanţă în domeniul proiectării, dezvoltării şi certificării clădirilor sustenabile se arată ci 60 de proiecte rezidenţiale din România, cu peste 12.000 de locuinţe noi, au obţinut certificarea verde.

Din totalul proiectelor certificate ca fiind sustenabile, 44 s-au încadrat la categoria „Green Homes” după schema dezvoltată de către Romanian Green Building Council (RoGBC), acestea însumând peste 10.000 de locuinţe. Încă 15 proiecte rezidenţiale au obţinut sau sunt în curs de obţinere a unei certificări „verzi’ după schema britanică BREEAM.

Citeste și:  Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă remarcabilă în Arabia Saudită

Potrivit BuildGreen, locuinţele dintr-un proiect rezidenţial conceput şi construit conform principiilor sustenabilităţii, în special pentru cele care adoptă criteriile de performanţă energetică incluse în schemele de certificare internaţionale, au consumuri de energie reduse cu aproximativ 25% – 50% în funcţie de nivelul de performanţă atins şi implicit de investiţiile aferente implementării acestora.

Reducerea consumurilor de energie ca urmare a dezvoltării unui proiect rezidenţial după normele sustenabilităţii se traduce prin economii semnificative, echivalentul a aproximativ 10% din costul unui apartament nou, pe durata achitării unui credit ipotecar, se arată în analiza BuildGreen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.