Brașovul, pe lista județelor care vor primi despăgubiri pentru calamități

Guvernul, prin MLPDA, alocă peste 59 milioane lei pentru 16 judeţe afectate de calamităţi naturale

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de ieri, 27 august, Hotărârea privind alocarea a 59,597 de milioane de lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unităţi administrativ – teritoriale din 16 judeţe, afectate de calamităţi naturale.

Astfel, vor fi repartizate fonduri pentru judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea, în vederea refacerii infrastructurii hidrotehnice, a terasamentelor şi malurilor de apărare, a drumurilor judeţene, drumurilor comunale, podurilor, podeţelor, digurilor şi punţilor pietonale.

Citeste și:  Șaguniști de top: 10 elevi cu media 10 în acest an! O clasă de excepție își ia rămas bun de la gimnaziu

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din cele 16 judeţe.

Anexă: Repartizarea sumelor pentru achitarea unor cheltuieli urgente în vederea înlăturării efectelor calamităţilor naturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.