Brașovul pe ‘lista neagră’ a lui Arafat: Noi restricții?

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a explicat că epidemia de coronavirus în România nu este sub control și că autoritățile iau în calcul aplicarea de noi restricții. Arafat a explicat că totul depinde de cifre, dacă vor arăta o creștere. În orice caz, restricțiile vor viza anumite zone, nu toată țara.

Întrebat dacă ar fi posibil ca autoritățile să impună restricții la mare sau la munte, pentru a limita răspândirea comunitară a coronaviruslui, el a spus că nu se pune problema interzicerii accesului pe litoral sau în stațiunile montane, pentru că „legislația nu mai permite acest lucru”, dar vor fi restricții în anumite zone.

Citeste și:  Castelul Bran își deschide porțile pentru "Noaptea Muzeelor"

„Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil. N-am decât un singur lucru să spun: atenție, pentru că dacă situația se agravează și unele zone, în care creșterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate”, confirmat la Digi24, șeful DSU.

Arafat a subliniat că în prezent „avem un număr foarte mare de cazuri continuu” în cinci „puncte fierbinți” – București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița și, mai nou, Galați.

Citeste și:  Castelul Bran își deschide porțile pentru "Noaptea Muzeelor"

„Dacă continuă această creștere, dacă continuă situația așa, este posibil să se ia anumite măsuri, pe alocuri, pe anumite zone. Asta nu s-a discutat, dar normal că trebuie discutat și în cadrul Grupului tehnico-științific, și la toate nivelurile, ca să se vadă de fapt ce trebuie făcut pentru a opri răspândirea mai departe”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.