Brașovul se alătură campaniei ‘Fii la tine-n țară la fel ca afară’

În 2020 românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil.

Primăria Municipiului Brașov se alătură campaniei naționale de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară” organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor care are scopul de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice. Lansată pe 14 ianuarie, campania va dura trei luni, va include un spot video și va fi promovată atât pe media tradițională, TV, cât și pe YouTube și rețele de socializare.

Citeste și:  Evenimente dedicate Sărbătorilor Pascale, la Opera Brașov

Începând cu 1 februarie, Primăria Municipiului Brașov și ECOTIC îndeamnă brașovenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice la Centrul de colectare Eco Civica Center din Str. Carpaților nr. 60, unit 71, Metrom, de luni până vineri între 9:00 si 17:00. Totodată, DEEE-urile mari și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau de la sediul firmei în mod gratuit, apelând numerele de telefon 0742 400 404 / 0756 200 201 (de luni până duminică, între orele 9.00 – 18.00), de către Eco Civica Center, partener ECOTIC. 

„Salutăm și sprijinim campania națională de informare a ECOTIC „Fii la tine-n țară la fel ca afară” cu privire la predarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Colectarea separată a deșeurilor reciclabile stă la baza prevenirii risipei resurselor naturale și a economiei circulare, motiv pentru care încurajăm toți locuitorii Brașovului să predea electronicele uzate în mod responsabil, și astfel, să protejeze mediul”, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov.

Citeste și:  Primăria va construi o nouă grădiniță prietenoasă cu mediul în cartierul Tractorul

Studiul ECOTIC „Cuantificarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice generate în România, situație comparativă 2019 vs 2015” relevă faptul că în România sunt generate 5,5 kg DEEE pe cap de locuitor, în medie, pe an. Din acestea doar 3 kg ajung să fie colectate corespunzător la magazine, puncte de colectare sau în campanii și ajung în fluxul de tratare și reciclare. În timp ce 2,5 kg ajung la groapa de gunoi sau în fluxuri de fier vechi, ducând la o poluare gravă și ireversibilă a mediului. 

Prin intermediul campaniei „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural.

Citeste și:  O realizare importantă de care beneficiază comunitatea defavorizată din comuna Racoş: deschiderea Centrului multifuncțional de sănătate, igienă și educație

Acest serviciu de colectare de la domiciliu face parte din soluțiile pe care ECOTIC le pune la dispoziția cetățenilor din mediul urban și rural în ceea ce privește colectarea separată. 

https://youtu.be/l_gIOgG2o8w

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.