BREAKING: Părinţii nu vor mai da declaraţie pe propria răspundere când îşi vor trimite copiii la şcoală

Normele pentru începerea şcolii vor fi publicate în cursul zilei de marţi, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care a precizat că declaraţia pe propria răspundere pe care ar fi trebuit să o dea părinţii nu se va mai regăsi între acestea.

”I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declaraţie pe propria răspundere din partea părintelui şi acesta a fost de acord. Normele pentru începerea şcolii pe le publicăm mâine (marţi – n.r) nu vor mai cuprinde declaraţia pe propria răspundere”, a declarat, luni, Monica Anisie pentru StiriEdu.ro.

Anul şcolar 2020 – 2021 va începe în 14 septembrie, în condiţii speciale, generate de pandemie.

Citeste și:  Mai mulți jandarmi brașoveni se pregătesc pentru parada de 1 Decembrie din Capitală

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, în 22 august, că părinţii trebuie să fie responsabili în desfăşurarea procesului de începere a noului an şcolar pe 14 septembrie şi să declarare pe proprie răspundere dacă este sănătos copilul atunci când îl trimit la şcoală. Ea a adăugat că nu au fost discuţii în Guvern despre schimbarea acestei declaraţii.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, în 20 august, că în declaraţie ar trebui introdusă sintagma ”după cum cunosc”, întrucât există posibilitatea ca părintele să greşească, să nu îşi dea seama că propriul copil este bolnav.

”Nu putem să spunem că din start părintele este de rea credinţă şi aduce copilul bolnav la şcoală”, afirmat atunci Anisie.

Citeste și:  Festivalul Internaţional „George Enescu”, inclus pe lista scurtă a nominalizărilor The International Opera Awards

MInistrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a susţinut că ”acel documente este un lucru elementar şi de siguranţă pentru fiecaredintre noi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.