Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa din Braşov, la conducerea SARMIS 19

Aproximativ 1000 de militari români, britanici şi bulgari, participă, în perioada 6-18 octombrie, la exerciţiul multinaţional SARMIS 19, planificat de Divizia 2 Infanterie Getica şi condus de Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Braşov.

La exerciţiu, din zona Brădet – Grohotiş – Trăisteni participă militari de la Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu”, Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Batalionul 1 Royal Welsh din Marea Britanie şi Regimentul 101 Alpin din Bulgaria, precum şi observatori din Franţa, Bulgaria şi Armenia.

Militarii se vor instrui în vederea planificării, executării şi evaluării unor acţiuni militare specifice conflictului de tip hibrid.

Controlul exerciţiului este asigurat de ofiţeri din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” şi din cadrul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica”.

Exerciţiul multinaţional SARMIS 19 este bazat pe un scenariu fictiv şi face parte din Programul de intensificare a instruirii multinaţionale la nivel regional (Combined Joint Enhanced Training Programe – CJET).

Principalele obiective ale exerciţiului constau în realizarea interoperabilităţii, perfecţionarea capacităţii comandamentelor de a planifica şi de a conduce acţiuni militare de tip hibrid şi antrenarea forţelor în ducerea acţiunilor de luptă în teren muntos, a mai precizat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.