Câinii Saint Bernand nu vor mai fii folosiţi pentru intervenţiile montane. Elveția a decis să îi utilizeze în sectorul social


Câinii din rasa Saint Bernard nu mai sunt folosiți în operațiunile de salvare datorită dimensiunii și greutății lor, care poate atinge 80-85 de kilograme, conform confirmării lui Fabien Marmy, președintele grupului de câini de avalanșă din Valais.

Este necesar să poți ține câinele în brațe pentru a-l transporta cu elicopterul, iar problema așezării lor în habitaclu este dificilă. Pe de altă parte, rasele precum labradorii, ciobănescul german, ciobănescul australian și Golden Retrieverul, care au o greutate medie mai mică de 35 de kilograme, sunt considerate „deosebit de rezistente” și sunt preferate în astfel de misiuni.

Redog, Societatea Elvețiană pentru Câini de Căutare și Salvare, care se ocupă cu antrenarea dresorilor de câini și a animalelor lor pentru a ajuta la găsirea victimelor în cazul unor catastrofe precum cutremure sau explozii, dispune în prezent de un singur Saint Bernard.

Citeste și:  Polițiștii de la transporturi verifică sute de trenuri și gări la nivel național: Amenzi de peste 70.000 de lei impuse

Potrivit lui Fabien Marmy, președintele grupului de câini de avalanșă din Valais, Saint Bernardul nu mai este utilizat în prezent pentru capacitățile sale de căutare în avalanșe sau de cercetare, ci pentru stabilitatea sa mentală, aspectele sale sociale și deschiderea către oameni. Aceste calități îl fac potrivit pentru vizitele la casele de bătrâni sau la școli. Din 2007, câinii Fundației Barry au fost instruiți pentru a interacționa cu persoanele cu dizabilități sau cu vârstnici din întreaga Elveție, precum și pentru a fi implicați în activități pedagogice sau terapeutice. Această nouă direcție a lor a avut un succes semnificativ în aceste domenii, conform lui Manuel Gaillard de la Fundația Barry.

Citeste și:  Jandarmii brașoveni, la datorie

Cei șapte pui Saint Bernard, născuți cu o lună în urmă la Fundația Barry din Martigny, în cantonul Valais, vor fi disponibili pentru vânzare către familii sau folosiți în scopuri de vizite sociale la cămine pentru bătrâni sau în școli, după ce vor fi înțărcați. În total, Fundația găzduiește permanent aproximativ 30 de Saint Bernard, iar în fiecare an se nasc în medie 20-25 de pui cu pedigree. În timp ce unii dintre acești câini rămân la Martigny pentru a participa la programul de reproducere, majoritatea lor sunt plasați în familii selectate cu grijă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.