Calvarul de pe DN73 continuă: Răzvan Cuc nu are soluţii pentru rezolvarea situaţiei

Prezent la Braşov pentru a verifica stadiul lucrărilor pe tronsonul de autostradă Cristian-Râşnov, Răzvan Cuc a vorbit şi despre situaţia Drumului Naţional 73, Braşov-Bran care a ajuns de poveste în toată lumea. Ministrul a fost foarte tranşant, contracttul va fi reziliat, iar procedura este chiar în desfăşurare, doar că acesta nu a precizat cine şi sub ce formă va continua reparaţiile şi câtă vreme va mai dura coşmarul. Iar despre eventuale sancţiuni, despăgubiri sau daune reparatorii, ministrul de asemenea nu a făcut vorbire, semn că sistemul ţepelor merge în continuare în România.

„Referitor la DN73, în momentul de față am văzut că s-a turnat un covor asfaltic în Râșnov. O să mai dureze 2-3 săptămâni până se fac procedurile. Ar fi bine să închidă casetele pe care le-au deschis. Ar fi un ultim gest pe care al putea să îl facă pentru a șterge rușinea pe care au generat-o ținând acest obiectiv timp de opt ani și nefăcând practic nimic la el. Avem un stadiu de 45%. Măcar atât poate să facă, să nu obstrucționeze traficul către Bran, pentru că este un drum turistic foarte important. Dacă nu o să facă acest lucru, mă rog, o să intre DRDP și o să lucreze în regie proprie, dar din discuțiile care au avut loc la sediul CNIAR, firma a spus că, înainte de rezilierea propriu-zisă, ei vor închide aceste casete”.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

Contractul de modernizare a DN 73 Braşov – Piteşti a fost semnat în 2011, valoarea proiectului, pentru care s-a obţinut o finanţare nerambursabilă europeană, fiind de 275,86 milioane de lei.

Lucrările ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2015, termen care nu a fost respectat, motiv pentru care investiţia a fost „fazată”, finanţarea fiind acum asigurată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.