Campania ”Curățăm România” continuă la Brașov!

  • Activitatea de colectare a deșeurilor lăsate în urmă de brașoveni, continuă!

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, împreună cu alte instituții publice, ONG-uri și voluntari a ecologizat zona Răcădău, în weekend.

Este a treia acțiune de ecologizare la care au participat angajații Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, în cadrul campaniei naționale ”Curățăm România”, inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și derulată sub deviza ”Vrem o țară fără deșeuri abandonate !”.

”Facem un apel la toate autoritatile, societățile comerciale, cetățeni, să respectăm și să ne respectăm! Curățenia in Brașov nu este pentru alții, este pentru noi! Am avut un sentiment de satisfacție in Duminica Tomii, când Brașovul a fost plin de turiști, însă locurile de întâlnire a junilor brașoveni, precum și locurile de picnic trebuie lăsate curate, să fim civilizați și să avem un comportament adecvat față de mediul inconjurător, să ne putem bucura de natură și de frumusețile ei. Am dorit să continuăm acțiunea de conștientizare Curățăm România, când după atâtea grătare, nu trebuie să facem și curățenie, oare?”, a menționat Ciprian Băncilă, directorul APM Brașov.

Citeste și:  Romfilatelia marchează 20 de ani de la aderarea României la NATO cu o emisiune specială de mărci poștale

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a decis prelungirea campaniei naționale până pe 31 mai 2022, dându-le astfel posibilitatea unităților administrativ-teritoriale să se mobilizeze și să se înscrie in Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri. Scopul acestui program este finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu a proiectelor vizând ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deşeuri. Atât unitățile administrative-teritoriale, cât și asociațiile de dezvoltare intercomunitarămpot accesa finanțări cuprinse între 3000 și 30000 lei, în funcție de numărul de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.