Campania „Curățăm România”. Primăriile pot primi fonduri pentru campanii de ecologizare

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a convocat astăzi prima ședință pentru coordonarea la nivelul județului Brașov a campaniei de ecologizare „Curățăm România”.

Au participat: comisarul-șef al Comisariatului Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu, Mircea Paraschiv, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Ciprian Băncilă, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov, Mihai Uță, directorul Direcției Silvice Brașov, Dănuț Ioan Runceanu, coordonatorul Serviciului Teritorial Brașov al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Mirabela Cătăniciu, precum și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov și Inspectoratului Școlar al Județului Brașov.

În cadrul ședinței s-a stabilit necesitatea mobilizării primăriilor și serviciilor deconcentrate din județ în derularea acestei campanii, precum și a acțiunilor educative de mediu în școli.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

„Vom înființa, prin Ordin al prefectului, un grup de lucru care va fi responsabil de mobilizarea UAT-urilor cu privire la ecologizarea zonelor afectate de deșeuri, va centraliza datele primite din teren și va întocmi un calendar de ecologizare la nivel de județ. De asemenea, vom transmite tuturor primăriilor din județ materialele informative privind desfășurarea campaniei, inclusiv Ghidul de finanțare a Programului de ecologizare a zonelor afectate de deșeuri, document în baza căruia unitățile administrativ-teritoriale și asociațiile de dezvoltare intercomunitară pot accesa finanțări cuprinse între 3.000 și 30.000 de lei, în funcție de numărul de locuitori, de la Administrația Fondului de Mediu. Vom solicita primăriilor să ne comunice acțiunile de ecologizare pe care le au în vedere, pentru a putea întocmi calendarul de ecologizare la nivel de județ, iar săptămâna viitoare vom convoca o întâlnire cu primarii, cu instituțiile care au fost reprezentate și la întâlnirea de astăzi și cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu, pentru a stabili, în mod concret, direcțiile de acțiune atât în ceea ce privește partea practică, de ecologizare, cât și partea de educație de mediu pe care o vom desfășura în unitățile de învățământ”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.