Cancer la PET, oprit de la comercializare la Brașov

Atentat la sănătatea publică, așa se poate încadra ceea ce au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului Brașov la un depozit de băuturi din Brintex. Angajații firmei țineau expuse în soare tone întregi de băuturi alcoolice și non-alcoolice, îmbuteliate în PET-uri de plastic. Sub acțiunea soarelui, materialul din care este realizat PET-ul emană substanțe cancerigene. Acest lucru nu a însemnat nimic pentru angajații depozitului amintit, care au depozitat întreaga încărcatură direct sub acțiunea razelor soarelui. Spre norocul brașovenilor, întreaga cantitate va fi retrasă de la comercializare în urma descinderii comisarilor de la Protecția Consumatorului la firma amintită. Controalele sunt coordonate de Sorin Susanu, care a revenit la conducerea CRPC Brașov

Citeste și:  Demitizare și detalii concrete despre modernizarea piețelor Brașovului

„Am găsit tone de băuturi, alcoolice și nonalcoolice, depozitate în soare, la peste 40 de grade Celsius. Sunt compromise, neconforme pentru consum. Sunt expuse inclusiv băuturi la PET, iar razele solare pot duce la descompunerea și intrarea în produs a unor substanțe chimice din compoziția plasticului ce pot fi cancerigene și pot cauza importante probleme de sănătate”, a explicat șeful CRPC Brașov.

Au fost găsite în bătaia soarelui inclusiv PET-uri cu apă plată. „Acea apă putea fi folosită la prepararea laptelui praf”, a mai adăugat Sorin Susanu.

2 thoughts on “Cancer la PET, oprit de la comercializare la Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.