Cântăreţii Mahmood & Blanco au câştigat Festivalul Sanremo 2022, cu piesa „Brividi”

Marele trofeu al legendarului festival de la Sanremo a fost câștigat anul acesta de cântăreţii Mahmood & Blanco, cu melodia „Brividi” („fiori”). Cei doi vor reprezenta Italia la Eurovision. Cea de-a 72-a ediția a festivalului de la Sanremo l-a omagiat pe Lucio Dalla, actor, muzician și cantautor italian, la 10 ani de la moartea sa, dar şi pe Raffaella Carra, cântăreaţă şi personalitate TV, care a încetat din viață anul trecut. Seara de gală a festivalului a fost urmărită în medie de peste 13 milioane de telespectatori cu un share de 64,9%.

Locul al doilea i-a revenit cântăreței Elisa, cu piesa „O forse sei tu” – („Poate ești tu”), câștigătoare și a premiului Giancarlo Bigazzi pentru cea mai bună compoziție muzicală.

Citeste și:  S-a dat startul competiției Lider European 2022, concurs destinat elevilor de liceu din România

Gianni Morandi s-a clasat pe locul al treilea cu „Apri tutte le porte” – („Deschide toate ușile”), care a primit și premiul Lucio Dalla.

Sanremo este considerat o avanpremieră a concursului Eurovision, care anul acesta se va desfășura în Italia, la Torino, în perioada 10 – 14 mai. Melodia câştigătoare de la Sanremo este, prin tradiție, reprezentanta Italiei la Eurovision.

Foto Matteo Rasero/LaPresse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.