Cantitate semnificativă de material lemnos confiscată de către polițiștii brașoveni

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Brașov au organizat și desfășurat, în perioada 06-07 aprilie a.c., activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate cu deținerea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos, pe raza județului Brașov.

Polițiștii au avut ca scop stabilirea provenienţei materialului lemnos, a trasabilităţii acestuia, precum și prevenirea şi combaterea transporturilor ilegale.

Cu această ocazie, s-a procedat la verificarea a trei partizi, constituite în zona Găunoasa-Valea Lupului, de pe raza Unității Administrativ Teritorială Șinca Nouă.

Polițiștii brașoveni au constatat două infracțiuni, din care o infracțiune prevăzută de Codul Silvic și una de ”fals informatic”.

În conformitate cu prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 9000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității totale de 93m3 material lemnos, în valoare totală de aproximativ 21000.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.