Cardurile pentru masa caldă, destinată persoanelor dezavantajate, pot fi folosite de săptămâna viitoare, la Brașov

Conform unei informări transmise de Instituția Prefectului, săptămâna viitoare cardurile pentru masa caldă destinate persoanelor dezavantajate sau marginalizate, acordate în baza OUG nr. 115/2020. vor fi încărcate cu sumele aferente acestui proiect pentru lunile anterioare.

Astfel, beneficiarii eligibili începând cu luna septembrie vor primi alocația pentru 4 luni (720 lei), cei eligibili începând cu luna octombrie vor primi 540 lei iar cei eligibili începând cu luna noiembrie 360 lei.

Aceste carduri, nominale, sunt finanțate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020, program care are ca obiectiv creșterea calității vieții persoanelor dezavantajate sau marginalizate, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic, pentru mese calde.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă pentru beneficiarii este de 180 de lei pe lună.

Citeste și:  "Ziua Părinţilor de Îngeri", care comemorează copiii decedaţi la naştere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani, va fi marcată anual pe 15 octombrie

„De săptămâna viitoare, cei 300 de beneficiari care au intrat în posesia cardurilor le vor putea utiliza, după ce sumele care li se cuvin vor fi virate. Le-am solicitat celor de la DAS să continue demersurile de transmitere a restului de carduri, astfel încât cei care au dreptul să poată beneficia de acest ajutor cât mai repede. Vorbim de o categorie socială specială și de o perioadă, cea a sărbătorilor de iarnă, când un astfel de ajutor este binevenit. După cum am anunțat de la începutul campaniei de distribuire a cardurilor, având în vedere contextul epidemiologic, procedura de înscriere a fost simplificată, astfel încât beneficiarii pot aplica online pentru obținerea acestui card, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, vor fi contactați de către personalul DAS. În cazul celor care nu se pot deplasa, angajații DAS  vor duce cardurile la domiciliu beneficiarilor” a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citeste și:  Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.600 de solicitări primite din partea populației

Totodată, au fost făcut publice și unitățile de alimentație publică unde pot fi utilizate aceste carduri. Astfel, sunt emise de emitenții autorizați Edenred si Sodexo.

Până în acest moment, Direcția de Asistență Socială a distribuit 300 de carduri. Alți 277 de beneficiari nu fost găsiți la domiciliu şi  nu au răspuns invitaţiei la sediul DAS. Alți beneficiari au refuzat cardul, au pensie mai mare de 800 de lei sau au decedat între timp. 

Tichetele sociale pentru mese calde, pe suport, electronic sunt bonuri de valoare dedicate exclusiv achiziției de hrană gătită din ingrediente alimentare, preparate prin prelucrarea termică a acestora, denumite generic “mese calde”.   

Perioada de desfășurare a programului este: septembrie 2020 – iunie 2021.

Citeste și:  Festivalul „Sărbătoarea Rusaliilor” din Feldioara marchează cea de-a XII-a ediție, duminică, 23 iunie

Sumele alocate vor putea fi utilizate în termen de 12 luni de la data alocării pe card. Valoarea maximă a tranzacțiilor, cu cardul, acceptate într-o zi este de 40 lei.

Cardurile pot fi utilizate exclusiv în unitățile de alimentație partenere, care prepară/ servesc/livrează hrană gătită din ingrediente alimentare, preparate prin prelucrarea termică a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.