Care este singurul oraș din Europa condus de un primar comunist / „Am un Nokia vechi cu tastatură.”

Graz, al doilea oraș ca mărime din Austria, este singurul oraș din Europa condus de un primar comunist. O primăriță i-a luat locul celui care a condus administrația locală timp de 18 ani. Partidul Comunist Austriac a câștigat duminică, 26 septembrie, alegerile municipale din al doilea oraș ca mărime din țara alpină, informează AP. Comuniștii au obținut 28,9% din voturi la alegerile pentru consiliul municipal din Graz, devansând Partidul Popular de centru-dreapta, care a obținut 25,7%.

Potrivit protv.ro, succesul candidatei comuniste este pus pe seama concentrării asupra problemelor locale. Aceasta e declarat că “Unii au făcut promisiuni cu câteva săptămâni înaintea alegerilor. Noi de ani de zile suntem aici, zi de zi, alături de oameni, cei mai săraci, în special”.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

Elke Kahr a devenit nu doar singurul primar comunist al unui oraș din Europa, ci și prima femeie care s-a aflat vreodată în fruntea administrației din Graz.

Sursa foto, stiri.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.