Câştigătorul licitaţiei pentru SF-ul autostrăzii Braşov-Bacău, desemnat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL drept câştigătoare a licitaţiei organizată pentru realizarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic de Execuţie pentru autostrada A13 Braşov-Bacău, potrivit unui comunicat remis joi de Ministerul Transporturilor, potrivit Agerpres.

„Proiectul autostrăzii A13 Braşov – Bacău a intrat în linie dreaptă, după ce Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, în urma licitaţiei, câştigătorul care va realiza Studiul de Fezabilitate şi Proiectul tehnic de execuţie, respectiv asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL”, se menţionează în comunicat.

Ordinul de începere a lucrărilor de proiectare va fi semnat în următoarele câteva zile, iar după finalizarea acestei etape se va organiza licitaţia pentru construcţia efectivă a autostrăzii, se precizează în document.

Citeste și:  Ger şi temperaturi negative în această săptămână, în întreaga ţară

Realizarea proiectului tehnic şi a studiului de fezabilitate beneficiază de fonduri europene, iar contractul pentru realizarea celor două etape a fost semnat în luna mai 2020, conform comunicatului.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a susţinut că autostrada va deveni realitate şi se va face din fonduri europene.

„Există în Bacău câteva persoane care, periodic, aruncă tot felul de fumigene. Acum câteva luni, au fluturat ameninţarea că centura ocolitoare a Bacăului nu va mai primi finanţare de la Guvernul Orban. S-a demonstrat că nu au avut dreptate şi CNAIR a plătit constructorului toate facturile, la zi. Apoi, au spus că nu se face autostrada A13 Bacău-Braşov şi au fost surprinşi să constate că a fost încheiată licitaţia şi stabilit proiectantul. Acum, au venit cu o altă poveste, cum că A13 nu ar fi prinsă în planul de infrastructură pe următorii ani. Nu, nu a mai fost prinsă autostrada Bacău-Braşov ca o promisiune, pentru că A13 devine o realitate! (…) Autostrada Bacău – Braşov se va face, din fonduri europene”, a declarat Lucian Bode, citat în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Citeste și:  Stand Up Comedy ,,NIȘTE OAMENI”, la Centrul Cultural Reduta din Brașov | 6 februarie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.