Câte zile libere vor avea românii în lunile iulie și august

În viitorul apropiat românii ar putea avea mai multe zile libere deoarece în comparaţie cu alte state din Uniunea Europeană, România are mai puţine zile libere legale. În alte ţări sunt 17 sau chiar 18 zile libere. Chiar dacă în 2019 sunt 15 zile libere, doar 10 dintre acestea sunt în cursul săptămânii, 5 fiind în weekend. În luna iulie, românii nu vor avea zile libere, în luna august însă, va fi o zi liberă, cea de pe data de 15, atunci când se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului.

Următoarea zi liberă după 15 august – Adormirea Maicii Domnului este pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. Urmează apoi pe 1 decembrie, de Ziua Naională a României, iar ultimele două zile libere din 2019 vor fi pe 25 şi 26 decembrie, de Crăciun.

Citeste și:  RATBV modifică de la 1 februarie 2023, orarul liniei de Transport Elevi care deservește zona Stupini. Toate plecările din stații vor fi devansate cu cinci minute

În anul următor, în 2020, vor fi 15 zile libere, însă doar 11 dintre ele vor fi în cursul săptămânii, patru fiind în weekend.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.