Cazurile de gripă, în creștere

În urma monitorizării efectuate în săptămâna 17 – 23 decembrie reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au ajuns la concluzia că se înregistrează o ușoara scădere a numărului de afecţiuni respiratorii de sezon.

Astfel, în perioada menționată, numărul total al bolnavilor cu afecţiuni respiratorii de sezon a fost de 1.395 , cu 1.000 mai mic față de intervalul anterior.

De asmenea, a scăzut și numărul braşovenilor care au ajuns la medic cu pneumonie. De la 448 de cazuri, săptămâna anterioară (93 de internări), la 239 de cazuri, iar 50 dintre aceştia au avut nevoie de îngrijiri spitalizate.

Datele arată că și incidența infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a scăzut. De la 1.836 cazuri, în săptămâna precedentă, la 1.026, săptămâna trecută, iar internările au fost de trei ori mai puține, respectiv 7 față de 23 săptămâna anterioară.

În schimb, numărul cazurilor de gripă rămâne ridicat, însă cel al internărilor din această cauză s-a redus.

De la 128 de bolnavi, în săptămâna anterioară (22 de internări), la 130 de bolnavi, diagnosticați clinic, în săptămâna 17-23 decembrie, iar 12 dintre ei au fost internaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.