Ce au confiscat polițiștii de la o rețea de hoți din case

Șoc pentru polițiștii care au instrumentat un dosar privind o rețea care a dar spargeri în Brașov și alte 14 județe din țară. În locuințele spărgătorilor polițiștii au găsit o adevărată avere: confiscând şapte autoturisme, 15.000 de euro, bijuterii din aur, zeci de telefoane mobile şi cartele telefonice.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, la data de 30 iunie, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Constanţa şi Mureş, sprijiniţi de poliţişti din Cluj, Timiş, Alba şi Sibiu, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat percheziţiile, pe raza judeţelor Mureş – 34, Cluj -2, Alba – 3, Timiş – 3 şi Sibiu, o percheziţie, pentru anihilarea unui grup infracţional organizat.

Persoanele respective ar fi comis 48 de furturi din locuinţe pe raza oraşelor: Constanţa, Cluj-Napoca, Mediaş, Deva, Sovata, Râmnicu-Vâlcea, Bicaz, Suceava, Piatra Neamţ, Drăgăşani, Gherla, Năsăud, Timişoara, Bistriţa, Braşov, Fălticeni, Borsec, Târgu Neamţ, Dej, Sighişoara, Baia-Mare, Slatina, Hunedoara, Roşia Montană, Iernut, Târnăveni şi Alba Iulia, respectiv în 15 judeţe: Constanţa, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Neamţ, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Timiş, Braşov, Harghita, Mureş, Maramureş, Olt, Alba.

În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri, printre care 7 autoturisme, bijuterii din aur, aproximativ 15.000 de euro, zeci de telefoane mobile şi cartele telefonice.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au precizat că din cele 31 de persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi furturi calificate, precum şi pentru infracţiuni la regimul rutier, 21 au fost reţinute, patru persoane sunt arestate în alte cauze, iar cinci persoane se sustrag urmăririi penale. Procurorii au cerut arestare apreventivă faţă de 30 persoane, iar o persoană este cercetată sub control judiciar.

Procurorii au precizat că aceste persoane au achiziţionat unelte performante care descuiau practic orice broască sau yală de uşă, situaţie în care pătrundeau în interiorul locuinţei, de unde erau sustrase sume de bani şi bunuri de valoare într-o manieră extrem de ordonată, astfel că de multe ori victimele nici nu realizau că au fost prădate.

„Întrucât membrii grupării constituite din persoane cu antecedente penale impresionante cunoşteau faptul că se pot împăca cu victimele infracţiunii de furt, au mizat şi în mod efectiv au determinat multe dintre acestea să îşi retragă plângerile, scontând pe faptul că cea mai mare parte dintre fapte va rămâne nedescoperită, astfel că eventualele cheltuieli cu împăcarea să reprezinte un procent minor din venituri”, au precizat procurorii constănţeni.

Prejudiciul estimat în această cauză este de 700.000 lei, în cea mai mare parte nerecuperat, a menţionat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.