Ce faci în timpul unui cutremur?

Încetați orice activitate, adăpostiți-vă și așteptați. Limitați-vă deplasările în timpul unui cutremur la câțiva pași, până la un loc sigur.

➡Daca vă aflați în interiorul unei cladiri, adăpostiți-vă sub o masă rezistentă sau stați aproape de un perete interior. Stați departe de ferestre, uși sau pereți, de orice obiecte care ar putea cadea.

➡Dacă in apropiere nu se află nicio masă sau un birou, acoperiți-vă fața și capul cu mâinile încrucișate și așezați-vă într-un colț mai ferit al încăperii.

➡Dacă sunteți afară, îndepărtați-vă de clădiri , semafoare și de firele electrice.

➡Dacă locuiți într-un bloc sau în orice altă clădire cu multe nivele, luați în considerare urmatoarele: deconectați de la curent aparatele electrocasnice, stingeți aragazul.

Citeste și:  Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este pregătit pentru momentul 31 martie 2024, care marchează intrarea României în Spaţiul Schengen aerian

➡Adăpostiți-vă sub o masă și stați departe de ferestre și de pereții exteriori.

➡Nu folosiți liftul și nici scările, până nu se oprește cutremurul.

➡Dacă vă aflați într-un vehicul în mișcare, opriți cât de repede puteți, în condiții sigure, și rămâneți în interior. Evitați staționarea în apropierea clădirilor, a copacilor sau a firelor electrice.

Mai multe informații, aici 👉bit.ly/3I0asDY

Sursa: Facebook/Crucea Rosie filiala Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.