Ce ne sfătuiesc polițiștii rutieri pentru circulația în condiţii de vreme nefavorabilă!

Având în vedere că a fost emisă o atenţionare meteorologică COD GALBEN- răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite și polei în perioada 11 februarie ora 12:00 – 12 februarie ora 12:00, pentru siguranța traficului rutier, polițiștii vă fac următoarele recomandări:

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor. În mod ideal călătoria ar trebui planificată din timp și efectuată într-o perioadă cât mai sigură. Luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale. 

Puteți fi informați cu privire la condițiile de trafic rutier, evenimente rutiere și eventuale rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al I.G.P.R.

Pe timp de ninsoare ori în alte condiții care reduc vizibilitatea pe drum conducătorii de autovehicule sunt obligați să folosească instalațiile de iluminare și semnalizare  cât şi cel de climatizare și dezaburire.

Citeste și:  Primăria a pregătit un ghid de activități pentru "Săptămâna verde" a elevilor brașoveni

Anterior deplasării asigurați-vă că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare și verificați nivelul uleiului, combustibilului, antigelului și al lichidului de parbriz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.