Ce se întâmplă cu examenul de titularizare. Anunț IMPORTANT făcut de Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, miercuri, la un post central de știri, că definitivatul și examenele pentru susținerea gradelor didactice se derulează, în schimb Titularizarea va fi reluată după încheierea stării de alertă.

Acestea fuseseră suspendate prin Legea 55, din cauza restricţiilor legate de pandemiei.

„Examenul de titularizare a fost suspendat pana la momentul incetarii starii de alerta. Cadrul legal impunea Ministerului Educatiei sa ia aceasta masura. Dupa cum bine se stie, prin Legea 55 a fost introdus de grupul parlamentar PSD un articol, articolul 27 alineatul 3, prin care s-a impus autoritatii publice sau institutiei publice sa nu mai poate organiza niciun fel de concurs.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Asta a insemnat sa suspendam acest examen de titularizare pentru profesori si imediat ce va inceta starea de alerta si vom avea posibilitatea sustinerii acestui examen, o sa il sustinem. As vrea insa sa spun cadrelor didactice ca examenul pentru definitivare in invatamant ramane valabil si se va sustine in data de 22 iulie. Este important, profesorii trebuie sa stie ca vom continua cu examenul pentru definitivat si examenele pentru gradele didactice”, a declarat Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Senatul a adoptat, marti, un amendament in aceasta privinta. In calitate de for legislativ decizional, OUG-ul priveste luarea unor masuri pentru buna functionare a sistemului de invatamant, astfel ca in perioada starii de alerta sa poata fi organizate concursurile de titularizare in invatamantul preuniversitar si cele de ocupare a posturilor din invatamantul universitar.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

Ordonanta vizeaza si eliminarea restrictiilor privind adunarile publice, astfel incat procesul de invatamant sa se poata realiza si in modul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.