Ce se mai întâmplă la graniță? Află situaţia de la frontieră, din ultimele 24 de ore

În data 20.02.2022, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 116.700 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 34.300 mijloace de transport (dintre care 11.900 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 59.500 persoane cu 16.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 57.200 persoane cu 17.800 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate frontiere au fost:

  • Frontiera cu Ungaria – aproximativ 37.700 de persoane şi 15.800 de mijloace de transport;
  • Frontiera aeriană – aproximativ 37.600 de persoane;
  • Frontiera cu Moldova – aproximativ 16.000 de persoane şi 5.600 de mijloace de transport.
Citeste și:  Bărbat urmărit penal după ce a condus autoturismul fără permis de conducre

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 38 fapte ilegale (18 infracţiuni şi 20 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 61.600 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 9.000 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 25 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea 8 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.