Ce se schimbă pe Facebook

Facebook anunţă că a implementat noi măsuri privind siguranţa utilizatorilor aflaţi într-o situaţie vulnerabilă şi că a îmbunătăţit modul de gestionare a conţinuturilor legate de sinucidere şi autovătămare, potrivit unui comunicat.

Potrivit unui comunicat, încă din 2006, Facebook lucrează cu experţi din toată lumea pentru a dezvolta politicile, practicile şi produsele oferite, astfel încât să vină în sprijinul celor care se confruntă un risc crescut de suicid sau autovătămare.

De Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului, marcată pe 10 septembrie, Facebook a anunţat o serie de noutăţi despre informaţiile colectate şi măsurile aplicate pe parcursul ultimului an, precum şi despre acţiunile suplimentare care urmează să fie implementate pentru a se asigura că toţi utilizatorii sunt în siguranţă, în special cei aflaţi într-o situaţie vulnerabilă.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

La începutul acestui an, Facebook a început să găzduiască sesiuni periodice de discuţii şi consultanţă cu experţi din toată lumea pentru a aborda unele dintre cele mai dificile subiecte legate de suicid şi autovătămare. Printre acestea se numără modul în care sunt gestionate scrisorile de adio, riscurile create de conţinutul online asociat acestor subiecte şi portretizări ale suicidului cu potenţial de a deveni subiecte de ştiri. Mai multe detalii despre aceste întâlniri sunt disponibile pe noua pagină dedicată prevenirii suicidului, creată de Facebook în cadrul Centrului de Siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.