Ce trebuie să faceți dacă vreți să mergeți pe munte după ridicarea restricţiilor

Reprezentanţii Salvamont România atrag atenţia celor care vor să meargă din nou pe munte după ridicarea restricţiilor impuse din cauza epidemiei cu noul coronavirus să aibă o atenţie sporită, să aleagă trasee mai uşoare pentru început, deoarece după o perioadă de inactivitate este posibil ca iubitorii de natură să aibă o capacitate redusă la efort, iar timpul de intervenţie al salvatorilor va fi mai mare, deoarece procedurile de lucru includ şi protocoale specifice COVID-19.

„În primul rând, trebuie respectate toate regulile de siguranţă specifice pentru activităţile montane la care trebuie să adăugăm toate precauţiile legate de COVID-19. Să mergeţi singur pe munte este deja un risc foarte mare. Păstraţi o distanţă de siguranţă între membrii grupului pe toată durata excursiei sau a activităţilor desfăşurate”, a transmis Salvamont România, printr-un mesaj postat marţi pe Facebook.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Salvatorii montani sfătuiesc să se aleagă trasee cu grad de dificultate mai mic şi cu cât mai puţine necunoscute, să se facă o planificare cât mai bună a excursiei şi să se comunice intenţiile şi timpul estimat celor din familie, prietenilor sau Salvamont.

„Activaţi pe telefon aplicaţia Salvamont-Vodafone, luaţi cu dumneavoastră un acumulator de rezervă şi tot echipamentul necesar pentru o excursie în siguranţă. Atenţie la animalele sălbatice, în această primă perioadă nu sunt obişnuite cu prezenţa noastră pe munte şi nu ştim cum pot reacţiona. Evitaţi excursiile care necesită camparea la cort sau în refugii peste noapte, precum şi aglomerările la sursele de apă sau toaletele din zonele de campare”, mai recomandă salvamontiştii.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

Ei arată că este bine ca, înainte de a pleca în drumeţie, să se măsoare temperatura corporală şi, în cazul depăşirii valorilor normale, să se renunţe la efectuarea călătoriei.

„Luaţi la voi mai multe măşti, soluţie igienizantă personală pe bază de alcool şi o plasă pentru gunoi în care să puneţi şi măştile folosite. În caz de eveniment montan procedurile sunt mult mai complexe, timpul de intervenţie se prelungeşte, procedurile de lucru includ acum protocoale specifice COVID-19 pentru siguranţa salvatorului şi a victimei, protocoale care complică manevrele de intervenţie şi transport”, se mai explică pe pagina Salvamont România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.